''Pide Alırken Bunlara Dikkat Edin''

''Pide Alırken Bunlara Dikkat Edin''

Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, Ramazan ayında pidenin zamlanmayacağını açıkladı.

A+A-

Karadaban, Denizli’de 300 gram Ramazan Pidesinin 1,5 lira olacağını açıkladı. Müslümanlar için büyük öneme sahip olan 11 ayın sultanı 'Ramazan' için hazırlıklar başladı. ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan Ramazan Pidesi her yıl gelişen zamlara göre fiyat artışıyla karşı karşıya kalıyor. Aydın gibi Manisa gibi illerde pide fiyatlarına zam gelince Denizlililer de pideye zam gelir mi diye merak etmeye başladı. Cumartesi günü ilk orucun tutulacağı Ramazan için Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, herkesin merak ettiği konuya açıklık getirdi. Oda binasında açıklamalarda bulunan Karadaban, esnafın gelişen zamlara yönelik isteğine rağmen yönetim kurulu olarak alınan kararla pide fiyatlarının geçen yıl ile aynı kalmasını kararlaştırdıklarını söyledi. Türkiye Fırıncılar Federasyonunun pidede kilogram fiyatının 6 lira olarak açıkladığını ifade eden Karadaban, “Herkes zam yaparken biz yapmamaya karar verdik. Ocak’ta 6 ay boyunca zam yok demiştik. Haziran altıncı ay. Temmuz’da gelişen olaylara göre zammı düşünebiliriz. Ama şimdilik zam mam yok” dedi.

 

 ASKIDA EKMEK DEVAM EDİYOR

Denizli’de esnafların durumu olmayan kişilere yönelik oluşturduğu Askıda Ekmek uygulamasının oda olarak desteklediklerini ifade eden Karadaban, “Biz bu uygulamaya Ramazanda da devam edeceğiz. Çünkü Ramazanda ekmek alacak durumu olmayan vatandaşlarımızın ekmeğe rahatça ulaşmasını istiyoruz. Herkesin bu uygulamaya sahip çıkmasını istiyoruz” diye konuştu.

4-5 LİRALIK PİDELERİ YEMEYİN

Denizli’de kimi yerlerde 4-5 liraya pide satıldığına dikkat çeken Karadaban, “Şartları göz önüne aldığımızda kıyma ve domates fiyatları pahalı. Bunlara bakarak bazı yerlerde 4-5 liraya pide satılmasının biraz garipsiyoruz. Sağlıksız olduklarını da düşünüyoruz. Bu yüzden vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz. Asla bu yerlerden pide yemeyin” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.