''Yazıklar Olsun Sana Başkan''

''Yazıklar Olsun Sana Başkan''

Rize Belediye Başkanı, 15 Temmuz sonrası sürecin farklı bir adımını atmıştır.

A+A-

Atatürk’e samimiyetsiz yaklaşan, Atatürk’ün kurumlarının içini boşaltan, devlet dairelerinden ve okullardan Atatürk resmini kaldırtanlar, 15 Temmuz sonrası AKP Genel Merkezine Atatürk resmi asmak zorunda kalmıştı. Şimdi 15 Temmuz fırsatçılığı gerçek yüzünü göstermiş, takiye vitrinden inmiş, AKP Genel Merkezine zoraki asılan Atatürk, şimdi Rize’de meydanda bulunan Atatürk heykelini meydan tadilatı bahanesiyle kaldırılmış ve bir ilki gerçekleştirmiştir.

Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin okullarında eğitim gören, onun mirasıyla okuyup profesör olan, belediye başkanlığına yükselen Reşat Kasap, tam bir gaflet ve ihanet içindedir. Başkan bir de istatistikçiymiş, bugüne kadar ya hiç sayı saymamış ya da milletten gerçek anlamda tepki görmemiş!

Cumhuriyet ve Atatürk karşıtlığının açık bir işaretini gösteren, Başkanlık adı altındaki rejim düşmanlığının simgesi olan bu davranış sonucunda artık Rize’de bir 'şehremin' yoktur. Cumhuriyet rejiminin sayesinde bu imkanlara gelmiş olan başkan bir dakika bile o koltukta oturamaz ve oturmaması gerekir, çünkü o şehrin emini olmaktan çıkmış, hiç kimsenin düşüncesini almadan tam bir rejim karşıtı olduğunu göstermiştir.

Şimdi soruyorum başkana; 

15 Temmuz anıtı yapmak için başka meydan bulamadı mı ? Yeni yapacağı anıtı Valilik karşısına yapamaz mıydı? Bu nasıl bir akıl tutulması ki, darbeye direnen milletin meydanından milletin kurucu ve kurtarıcısını kaldırıyorsunuz, Atamızın anıtını başka yere taşıyorsunuz?

Atatürk’ü sadece resmi törenlerde zoraki anma günlerinde hatırlayanlar, Atatürk heykelini de valilik karşısına dikince milletin gönlünden Atatürk’ü sileceğini sanıyorlar. Atatürk hiçbir şekilde törenle sınırlı kalmayacak, halkın gönlünde hep olacak ve yaşayacaktır.

Ulu önderimiz göstermelik anma ve çelenk törenleriyle geçiştirilemeyecek derecede kıymetli, kurucu değerdir. Profesör başkan bugüne kadar yükseldiği konumunu unutmuş,tam bir gaflet ve ihanet içine girmiştir. Yaptığı icraat affedilecek bir icraat değildir, hafızalarımızdan hiçbir zaman silinmeyecektir.

Siz kafanızdan silmiş olsanız bile Rizeli halkımız Atatürk’ü hiçbir zaman unutmayacaktır. Bölgesindeki çay fabrikasının kuruluşundan, çayın değer bulmasından hem kendine hem de vatana millete ekmek veren gerçek lider olarak bilir. Atatürkün kıymetini bilmeyen bir başkanın tadilat merakı ile Atatürk anıtının yerini değiştirmesini samimi bulmak mümkün değildir. Başkan, şunu hiç unutmasın, böyle yaparak Atatürk’ü ne akıllardan ne de gönüllerden silebilecektir.

Reşat Kasap gibi Cumhuriyet eğitimini içselleştiremeyenler, Atatürk nefretiyle koltuklarını sağlamaya çalışanlar, şimdi 15 Temmuz’u çarpıtmanın peşindedir. Bu akılla hareket edip öğrenci yetiştirilen okullarda kindar ve dindar nesiller yetiştirmek amacıyla bu gün okullarda uygulanan eğitim şeklini biliyoruz ve yakın takip ediyoruz. Okullarda öğrencilere inanç üzerine yemin ettirmek, bazı okullarda, hatta anaokullarında 15 Temmuz gecesi tank önünde canlandırılan tiyatro gösterileri yaptırmak eğitim değildir. Ülkemizde bu tür yanlış eğitim uygulamalarından vazgeçilmelidir.

İktidar bu tutum ve davranışlara siyasi hesaplar nedeniyle göz yummakta ve hiçbir açıklama yapmamaktadır. Bunlara göz yumarak daha fazla iktidarda kalmayı hesaplıyor ise Türkiye Cumhuriyetinin kurucu felsefesini yok sayarak veya hafife alarak bunu sağlayamaz. İçişleri Bakanını göreve davet ediyorum, soruşturma açmasını ve soruşturmanın selameti açısından Başkanın görevden alınmasını istiyorum.

Başkana son sözüm şudur; Yazıklar olsun size, bu ülkenin size verdiği emeğe! Cumhuriyete ve Atatürk'e karşıtlığınız bu kadar mı iliklerinize işledi? Bu kadar mı kendinizden geçtiniz? Hayırdır Başkan, ülkeye başka bir ülkeden işgalci mi girdi ki ilk iş Atatürk anıtını sökmek oldu? O anıtı derhal eski yerine taşımalısınız. Atatürk'ü meydan tadilatıyla halkın gönlünden silemezsiniz, O milletin kalbine sağlam temellerle yerleşmiştir, asla sökemezsiniz.

Kazım ARSLAN

CHP Denizli Milletvekili

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.