+18 Film İzleyenlere ŞOK! Bakın Ne Oluyor…

+18 Film İzleyenlere ŞOK! Bakın Ne Oluyor…

Yapılan son araştırmalarda göre, çok fazla cinsel içerikli görüntü izleyen erkeklerin beyinlerinde küçülme meydana geliyor.

A+A-

Yapılan son araştırmalarda göre, çok fazla cinsel içerikli görüntü izleyen erkeklerin beyinlerinde küçülme meydana geliyor.

Max Planck Enstitüsü’nde İnsan Gelişimi biriminde görev yapan Alman araştırmacılar, fazla +18’lik film izleyenlerin beyinlerinde yer alan ‘stratum’ bölgesinin gelişmediğini ortaya koydu.

+18’LİK FİLM SORULARI SORULDU

Berlin’de Charite Universitesi’nde görev yapan Dr. Simone Kuhn ve meslektaşı Jurgen Gallinat, yaşları 21 ile 45 arasında değişen 64 sağlıklı erkeğe +18’lik film izleme alışkanlıklarıyla ilgili sorular sordu.

BU TARZ FİLM İZLEYENLER ÜZERİNDE DENEY YAPILDI

Jama Psychiatry’den de yardım alan doktorlar, deneklerin beyinlerinin fiziksel büyüklüğünü gösteren görselleri de elde etti. Bu sayede araştırmaya katılan erkeklerin beyinlerinin +18’lik materyallere verdiği tepkiler gözlemlendi.

BEYİNLERİNDE KÜÇÜLME OLDUĞU FARK EDİLDİ

Dikkat çekici sonuçlara ulaşan ekip adına konuşan Dr. Kuhn, +18’lik materyallerin gösterildiği denek grubunun beyinlerindeki ‘ödül ve motivasyon’ ilgili kararların verildiği stratumun bölümünün diğer katılımcılara göre daha küçük olduğunu gözlemlediklerini ifade etti.

Araştırmacılar +18’lik film izlemenin mi beyni etkilediğini, yoksa doğuştan bazı beyin türlerine sahip insanların mı daha çok +18’lik film izlediği konusunda ise henüz net bir şey söyleyemiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.