“Türk Evren Tasavvuru ve Kimlik”

“Türk Evren Tasavvuru ve Kimlik”

Denizli Türk Ocakları’nda “Türk Evren Tasavvuru ve Kimlik” Konulu Konferans gerçekleşti

A+A-

Denizli Türk Ocakları’nda 23 Nisan 2016 Cumartesi günü konuşmacılığını Prof. Dr. Feyzullah Eroğlu’nun yaptığı konferansa çok sayıda Türk Ocaklı, PAÜ’denbir çok öğretim görevlisi ve üyesi ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri katıldı.

Konferansa geçilmeden önce 23 Nisan 1920’de Millet Meclisinin açılışında, İstiklal Harbi’nde emeği geçen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ve tüm aziz şehitlerimiz için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız okundu. 

Konuşmasına Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemi ile başlayan Prof. Dr. Feyzullah Eroğlu milli egemenliğimizin köklerinin derin evren tasavvurumuzda yattığını, evren tasavvurumuzu yansıtan en güzel kaynağın Köktürk Kitabeleri olduğunu, Türkler’ in yeryüzünde Töre’yihakim kılmayı görev addettiklerini, evren tasavvurumuzda Tanrı veya Kök Tengri, Gökyüzü, Umay ve Yer Su gibi kavramların olduğunu, bu kavram ve anlayışlar ile Köktürk Kitabeleri’nde geçen “yöneticilerin halkından daha yoksul ve adil olması gerekliliği”, “töreye uygun davranma zorunluluğu” gibi bir çok ilkenin Kur’an-ı Kerim’in mesajları ile aynı olduğunu, “üstte mavi gök altta yağız yer arasında yaratılmış kişioğlu” anlayışı ile Kur’an’daki “İnsanoğlunun yeryüzünün halifesi olması” anlayışının paralellik arz ettiğini, atalarımızın insanın yeryüzünün halifesi olduğu idrak ve bilincinde olduklarını ve hatta o dönem yaşayan atalarımızın o dönemin semavi dini gereğince bugün bize göre belki daha çok iman ehli olduklarını çarpıcı bir şekilde dile getirdi. 

Konferans daha bir çokanektot ve doyurucu bilgilerle tamamlandıktan sonra Denizli Türk Ocakları adına konuşmacıya Türk Ocakları Danışma Kurulu ve Hars Heyeti Üyesi Prof. Dr. Mustafa Arslan tarafından çiçek hediye edildi.

Konferans bitimini müteakip sohbet aşamasına geçildiğinde bir çok dinleyici Feyzullah Eroğlu hocayı ilerleyen dönemde tekrar dinlemek istediklerini başkan Av. AdemSÜPÇİN’eilettiler. Denizli Türk Ocakları Yönetimi ve başkan Adem SÜPÇİN Prof. Dr. Feyzullah Eroğlu’na teşekkürlerini sunup, önümüzdeki yıl tekrar kendilerinden konferans vermelerini istedi. 

Denizli Türk Ocakları böylece önemli bir konuda kendi alanında yetkin bir konuşmacı olan ve aynı zamanda Ocak Hars Heyeti üyesi olan Prof. Dr. Feyzullah Eroğlu ile bir konferans daha tamamlamış oldu.

Denizli Türk Ocakları;

30 Nisan 2016 (Cuma akşamı) İskender Damgacı ile Denizli Türkmenleri Belgeseli’ninHikayesikonulu,

7 Mayıs 2016 Prof. Dr. Turgut Tok,

14 Mayıs Doç. Dr. Ayşe Irmiş (Yatağan, Yeşilyuva ve Acıpayam Özelinde Millet Sektörü)

21 Mayıs 2016 Prof. Dr. Yunus Balcı,

28 Mayıs 2016 Prof. Dr. Mustafa Arslan ile konferanslar planlıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.