“Flamingo Türkü ve  Şiir Akşamı'' Yapıldı

“Flamingo Türkü ve Şiir Akşamı'' Yapıldı

Denizli Çardak Belediye Başkanlığı ile Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR)’nin düzenlediği “Flamingo Türkü ve Şiir Akşamı” yapıldı.

A+A-

Çardak ilçesindeki etkinlik öncesi şair ve sanatçılara temsilen YAZ-AR-BİR genel Başkanı Abdülkadir Uslu, Genel Başkan Yardımcısı Hüsamettin Tat, Genel Sekreter Sadık Dağdeviren ve Yönetim Kurulu üyesi Reyhan Pervanlar Karaalp, Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk’ü makamında ziyaret etti. Belediye başkanına teşekkür eden ekip, görüş alışverişinde bulundu.

Çardak Belediyesi Konferans Salonunda yapılan ve Çardak Halkının yoğun ilgi gösterdiği, etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesiyle başladı.

Açış konuşmasını yapan YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu, siyaset üstü bir dernek olduklarını; sanat, kültür ve edebiyat alanında faaliyet gösterdiklerini anlattı. Uslu: ”Bizim kaygımız; kültürümüzün, edebiyatımızın, sanatımızın yeterli şekilde toplum hayatında yer almadığıdır. Hem kültür sanat ürünlerinin hem de üreticilerinin yani şairlerin yazarların halkın gözünde hak ettiği bir konumda olmadığıdır. Bizler duygularımızı düşüncelerimizi, hayallerimizi, acılarımızı, sevinçlerimizi şiirlerimizle ifade etmeye çalışıyoruz. Şiirler bazen kış olur üşütür, bazen yaz olur yakar, bazen bahar olur çiçekler açar. Aslında türkülerimizin sözleri de bir şiirdir, ninnilerimiz de melodili şiirlerdir. Bu akşam şiirlerimizle, türkülerimizle sizlere geldik. Umarım tadına doyamayacağınız farklı bir akşam yaşarsınız.

Uzaklardan, Almanya’dan gelen Ozan Fedai de sözüyle sazıyla ilerleyen dakikalarda sizlere seslenecek.”dedi.

Abdülkadir Uslu, etkinliğin düzenlenmesinde yoğun emeği olan Belediye Başkanı Mahmut Öztürk’e, Belediye Başkanının eşi Nilgün hanıma, Belediye Çalışanlarına, Gonca Sadıç’a ve YAZ-AR-BİR Bozkurt temsilcisi Reyhan Pervanlar Karaalp’e teşekkür etti.

Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk, şairlere ve sanatçılara hoş geldiniz diyerek, “Bugün farklı bir akşam yaşayacağımıza inanıyorum. Şiire özel bir ilgim var. Bu etkinliğin düzenlenmesinde büyük emeği olan YAZ-AR-BİR genel başkanı Abdülkadir Uslu’ya, Reyhan ve Gonca hanımlara teşekkür ediyorum. Siz şair dostlarımıza da teşekkür ediyorum. Sizleri burada ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.“ dedi. Şiirin önemini, şairin değerini bildiklerini belirten Öztürk, gelecek yıllarda da bu etkinliği tekrarlamak istediklerini ifade etti.

Programın sunuculuğunu yapan Betül Yatağan, Belediye Başkanı Mahmut Öztürk’ ün askerdeyken eşi Nilgün Hanıma yazmış olduğu bir şiiri seslendirince, duygulu anlar yaşandı.

Programda şu şairler kendi şiirlerini seslendirdiler: Ahmet Sarı, Ali Tuluk, Bakican Evkaralı, Betül Yatağan, Ezgar Ergün, Hakan Kurtaran, Hüsamettin Tat, İsmail Gökçe, Kadir Yatağan, Mehmet Aslan, Melahat Kuzu, Reyhan Pervanlar Karaalp ve Sadık Dağdeviren.

Flamingo Türkü ve Şiir Akşamında sazlarıyla ve sesleriyle yer alan Türk Halk Müziği Sanatçıları ise şunlar oldu: Hasan Arzuman, Sultan Turun, Armağan Oymak ve Mehmet Ali Arzuman.

Almanya’da yaşayan Ozan Fedai Koç gecenin sürpriz konuğu oldu. İzleyicilerin tekrar tekrar sahneye çağırdığı Ozan Fedai kendi bestelerini seslendirdi.

Gecenin geç vakitlerine kadar devam eden program sonunda YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk’e günün anısına şilt takdim etti. Başkan Mahmut Öztürk de katılımcılara katılım belgelerini ve plaketlerini verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.