Lele Tepe'yi Ermenilerden Geri aldık

Lele Tepe'yi Ermenilerden Geri aldık

Azerbaycan Ermenistan'dan Lele Tepe’yi geri aldıKaynak: Azerbaycan Ermenistan'dan Lele Tepe’yi geri aldı

A+A-

Azerbaycan ordusu 24 yıl sonra ilk defa Ermeni işgali altındaki Dağlık Karabağ'da ilerleyip, Lele Tepe’sini Ermenilerden geri aldı.Çatışmalar Rusya'nın araya girmesiyle sona erdi. Ancak bölgede durum hâlâ gergin. DHAekibi, Azerbaycan'ın ele geçirdiği bölgeye gitti ve cephenin en ileri noktasına ulaşarak yapılan güçlendirme çalışmalarını görüntüledi. 

Azerbaycan ve Ermenistan arasında 2 Nisan'da başlayıp, dört gün boyunca süren çatışmalarda, Azerbaycan ele geçirdiği yüksekliklerde güçlendirme çalışmalarına devam ediyor.Çatışmaların başladığı gece, Azerbaycan ordusu Ermenistan tarafını püskürterek kritik öneme sahip stratejik konumları 24 sene sonra tekrar ele geçirdi. Ermenistan askerleri,Lele Tepe diye adlandırılan bu yükseklikten,

Azerbaycan köylerine ve sivil halkın yaşadığı noktalara ateş açıyordu. Bu nokta 1994 yılından itibaren yaşanan en şiddetli çatışmaların ardından tekrar ele geçirildi.Karşılıklı ateşkesin ardından, iki taraf da tekrardan mevzilerinden güçlendirme çalışmalarına başladı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.