12 Denizli Şirketi Türkiye'nin Devleri Arasında

12 Denizli Şirketi Türkiye'nin Devleri Arasında

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) ilk 500 büyük sanayi kuruluşunu açıklaması üzerine bir değerlendirme yaptı.

A+A-

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl açıklanan Türkiye’nin ilk 500 firması arasına 2016 yılı verilerine göre Denizli’den 12 firmanın girdiğini, listede yer alan firmaların Denizli’nin gururu olduklarını söyledi.

Erdoğan, 2015 yılında İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına Denizli’den 12 firmanın girdiğini hatırlatarak, “2016 yılı verilerine göre de 12 firmanın listede yer aldığını gördük. Listeye giren 12 firmadan 5’i kablo ve bakır tel, 2’si demir-çelik, 2’si gıda, 2’si tekstil ve 1’i enerji sektöründe faaliyet göstermektedir. Son 5 yılın verilerini değerlendirdiğimizde, ilk 500 firma sıralamasına 11-12 firmanın girdiği görülmektedir.” diye konuştu.

Türkiye’nin en büyük firmaları arasına giren firmaların aynı zamanda en çok ihracat yapan firmalar olduklarına da vurgu yapan Erdoğan, “Bu veriler, Denizli’nin Türkiye ekonomisinin lider illeri arasında olduğunu ortaya koymaktadır. Bu anlamda 12 firma kentimizin gururu olmuştur. Gelecek yıllarda daha çok Denizlili kuruluşun bu listede yer alacağına inanıyorum. Firmalarımızı tebrik ediyorum” dedi.

İLK 500 SIRA NO KURULUŞLAR

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.