30 il daha büyükşehir oluyor

30 il daha büyükşehir oluyor

30 olan büyükşehir sayısı, yeni düzenleme ile 60'a çıkartılıyor.

A+A-

Hizmetlerin daha etkin hâle getirilmesi için büyükşehir olan il sayısının artırılmasına ilişkin bir düzenlemenin hükûmet tarafından hazırlandığı öğrenildi.

ERDOĞAN, PUTİN'E HALEP'TEKİ SALDIRIYI SORMUŞ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün sabah TBMM’deki bazı ihtisas komisyonlarının AKP'li üyeleri ile kahvaltıda buluştu. Milletvekillerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlayan Erdoğan, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir haftada 3 kez görüşme yaptığını hatırlatan Erdoğan “Sayın Putin, Rusya’nın Türk askerlerine yapılan saldırıyla hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi.  Zaten saldırıları da rejim üstlendi. İki ülkenin Suriye’de insanı yardımlarla ilgili çalışmalarını da ele aldık. Sayın Putin’e Halep’teki hastane ve okullara yapılan saldırıları sordum. Kim vurdu dedim, biz vurmadık dedi. Peki, biz de vurmadığımıza göre kim vurdu diye sordum’ dediğini aktardı.

BÜYÜKŞEHİR SAYISI 60'A ÇIKARILACAK

Bazı milletvekilleri büyükşehir yasasında yer alan uygulamalar nedeniyle merkez ilçe belediyeleri ile büyükşehir belediyeleri arasında hizmet sunumunda, imar uygulamaları gibi konularda sıkıntı yaşandığına dikkat çekti. Erdoğan bunun üzerine “Bu tür sorunları biz de tespit etti. Hükûmet yeni bir düzenleme hazırlıyor. Büyükşehir Belediyesi yasası değişecek. Büyükşehir olmak için gerekli olan nüfus kriteri biraz düşürülecek. Böylece birçok il büyükşehir olacak. Bu düzenleme kısa sürede yapılacak. Böylece büyükşehir sayısı 50-60’ı bulabilir. İmar uygulamaları başta olmak üzere ilçe belediyeleri kendi başlarına farklı kararlar alamayacak. Hizmet sunumunda koordinasyon problemi yaşanmasını önleyecek tedbirler alınıyor” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.