42 yıl önceki Denizli, bu sergide!

42 yıl önceki Denizli, bu sergide!

Büyükşehir Belediyesince düzenlenen “Hasan Gönüllü Fotoğraflarla 42 Yıl Öncesi Denizli” sergisi, Turan Bahadır Sergi Salonunda törenle açıldı. Sergide yer alan 70 Denizli fotoğrafı, kentin 42 yıllık yolculuğunda geçirdiği değişimi ortaya koyuyor.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Hasan Gönüllü Fotoğraflarla 42 Yıl Öncesi Denizli” adlı sergi, Turan Bahadır Sergi Salonunda törenle açıldı. Törene Denizli Milletvekilleri Kazım Arslan ve Melike Basmancı, Denizli Belediyesi Eski Başkanı Hasan Gönüllü, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Gökoğlan ve İbrahim Özsoy, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Tanıtım İşleri Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ile davetliler katıldı. Denizli Belediyesi Eski Başkanı Hasan Gönüllü, “Ben bu çalışmamla Denizli kent belleğine bir katkı sunduğumu sanıyorum. Ve bunu Denizli halkının ve sizlerin takdirine bırakıyorum. Serginin açılışında Büyükşehir Belediyemizin büyük katkıları oldu. Manevi anlamda, salonun düzenlenmesi anlamında, her konuda bana destek oldular” dedi. Gönüllü, serginin açılış sürecindeki katkıları nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve emeği geçen şahıslara teşekkür etti.

 

Gökoğlan: “Hemşehirlerimiz hafızalarını yenileyecek”

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ise, “Türkiye’nin en kritik yılları olan 1973-1980 senelerini kapsayan zor dönemde, ‘kenti yeniden nasıl imar edebilirim’ kaygısıyla hizmetlerde bulunan eski belediye başkanlarımızdan Hasan Gönüllü’ye teşekkür ediyorum. Sergimizin açılışı Cumhuriyetimizin 93’üncü yılına tevafuk oldu. Bu vesileyle Cumhuriyet Bayramımızı da kutlayacağız. Kıymetli hemşehrilerimiz 42 yıl önceki fotoğraflarla hafızlarını yenileyecek ve eski Denizli’yi görecekler. Başkanımıza hem sergi hem yazmış olduğu “Denizli Kentinin Büyük Ameliyatı” adlı kitabında destek olduk. Kentimize değer katmış çok kıymetli büyüklerimizin; sergilerle, arşivlerle, anılarla yeniden hizmet etmelerini diliyorum” dedi.

 

Denizli’nin 42 yıllık değişimi

 

Sergide, 1973-1980 yılları arasında Denizli Belediye Başkanlığı yapan Hasan Gönüllü’nün albümü ve Cengiz Akhisar’ın arşivine ait tamamı siyah- beyaz Denizli fotoğrafları bulunuyor. 42 yıl önceki Denizli’ye ait 70 fotoğrafın bulunduğu sergi, kentin on yıllar içerisinde geçirdiği muazzam değişimi göz önüne çıkarıyor. “Hasan Gönüllü Fotoğraflarla 42 Yıl Öncesi Denizli Sergisi” 28 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında Turan Bahadır Sergi Salonunda ziyaretçilere açık olacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.