7 Büyük Yenilik!

7 Büyük Yenilik!

A+A-

Android 7.0 Nougat ile birlikte Google, birçok değişiklik sunuyor. 22 Ağustos tarihinde Nexus cihazları ve General Mobile 4G için dağıtımına başlananAndroid’in en yeni sürümünün en önemli 7 değişikliğini bu dosya haberde listeliyoruz.

1- Yenilenen hızlı ayarlar

Bildirim tepsisi içinden erişilen hızlı ayarlar yeniden düzenlendi. Böylelikle ayarların görüntülenme sıralamasını, düzenini istediğiniz gibi ayarlayabileceksiniz. Ayrıca yeni ayar kısayolları ekleyip, istemediklerinizi kaldırabileceksiniz.

2- Ayarlar menüsü yenilemesi

Ayarlar menüsü Android 7.0 ile birlikte yeniden elden geçiriliyor. Daha fazla bilgi gösteriminde bulunuluyor, böylelikle tek bir bakışta neyin ne olduğunu görmek, daha fazlasını görmek için sürekli tıklatmak gerekmiyor. Ayrıca Ayarlar menüsü cihazınızdan daha fazlasını almanız için size bildirimler ve tavsiyeler de veriyor.

3- Bölünmüş ekranda uygulamalar

En sonunda Android de bölünmüş ekran desteğini doğal şekilde sunmaya başlıyor. Samsung ve LG gibi şirketlerin Android telefonlarında, özellikle büyük ekranlı modellerinde bölünmüş pencere özelliği bulunuyordu. Google da Nougat ile birlikte bu işlevi işletim sisteminin doğal parçalarından biri hâline getiriyor.

İki farklı uygulamayı aynı ekranda açmak için yapmanız gereken şey çok basit. Çoklu görev ekranını açın, bölünmüş ekrana eklenecek ikinci uygulamayı, uygulama küçük resminin hemen üstünde bulunan simgeye tıklatarak seçin. Pencerelerin boyutunu ayarlayabilirsiniz, böylelikle üstünde çalıştığınız uygulamanın ekranda daha fazla yer edinmesini sağlarsınız. Açık olan son uygulamalar butonu da böylelikle yeni ve önemli bir işlev kazanmış oluyor.

4- Uygulamalar arasında hızlı geçiş

Bir uygulama açıkken diğerine geçiş yapmak için çoklu görev butonuna tıklayıp son uygulamalar ekranını açmak ve o sayfada listelenen uygulama kartları arasından istediğinizi seçmeniz gerekiyor. Android Nougat ile söz konusu butona art arda iki kez tıklatmak en son kullanılan iki uygulama arasında hızlı geçiş yapılmasını sağlıyor. Böylelikle bir yandan oyun oynarken bir yandan da gelen mesajları kontrol etmek kolaylaşıyor.

5- Daha fazla güç tasarrufu

Android Marshmallow ile birlikte Doze kullanıma sunulmuştu. Bu sistem özelliği cihazınızın uyku moduna geçtiğini anlıyor ve uygulamaların arka plan işlevlerini kısıtlayarak pilden tasarruf ediyor. Böylelikle cihazın bekleme modunda daha uzun süre dayanmasını sağlıyor. Nougat ile birlikte bu özellik daha da geliştirilmiş, çalışır hâldeyken de pilden tasarrufta bulunmak mümkün. Nougat’da Doze’un çalışması için telefonun bekleme modunda olmasına gerek olmuyor.

6- Daydream için tasarlandı

Google Cardboard gibi basit bir VR çözümünden sonra Google, Daydream ile birlikte biraz daha Gear VR tarzında sanal gerçeklik deneyimi sunmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki sonbaharda kullanıma sunulacak ve ilk ürünlerini göreceğimiz Daydream platformu sayesinde özel olarak üretilmiş donanımlar daha iyi mobil sanal gerçeklik deneyimi sunacak. Daydream desteği Nougat’a doğrudan ekleniyor ve böylelikle Nougat yüklü cihazlar Daydream desteğini kolaylıkla sunacak.

7- Daha bilgilendirici bildirimler

Android’in en önemli unsurlarından bir tanesi bildirimler. Şimdiye kadar yapılan iyileştirmeler ve getirilen yeniliklerle birlikte bildirimlerin kullanımı ve yönetimi konusunda önemli adımlar atılmıştı. Android 7.0 Nougat’ta bildirimler daha fazla bilgi sayesinde zenginleşiyor. Doğrudan cevaplama da daha fazla kullanılıyor. Messenger ve WhatsApp gibi uygulamalar, uygulamayı açmadan, doğrudan bildirim üzerinden cevaplama imkanı sunuyor. Bu destek gelecekte daha fazla Android uygulamasını kapsayacak şekilde yayılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.