8.Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası Gerçekleştirildi

8.Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası Gerçekleştirildi

Tüm ana sektörler masaya yatırıldı.

A+A-

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İkiz Kuleler'de gerçekleştirilen 8. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası'nda sektörlerin, sorunları ve önerileri ortaya konuldu.

 

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun evsahipliğindeki şuraya, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve konuyla ilgili 9 bakanın, aralarında Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer’in de olduğu TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu üyeleri ile 60 farklı sektörün temsilcisi katıldı.

 

Şuranın açılış konuşmasını yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Kamu ile özel sektör arasında kurduğumuz kapsamlı diyalog mekanizmaları sayesinde, özel sektör ile kamu idaresi arasında, ortak akıl ve empati sağlandı.” ifadesini kullandı.

 

Şuranın tüm sektörleri bir araya getiren Türkiye'nin bu alandaki en büyük ve en kapsamlı buluşması olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, sektör meclislerinin her sektördeki en büyük 40 firmayı içerdiğini, bu sayede sektörleri yakından takip edebildiklerini söyledi. Ayrıca her sektör meclisinde, o sektör ile ilgili kamu idaresinden de daimi bir temsilcinin yer aldığını aktaran Hisarcıklıoğlu, “Böylece Türkiye sektör meclisleri, özel sektör ile kamu idaresinin bir araya gelerek aynı masa etrafında istişare ettiği, birlikte çalıştığı, sorunları tartıştığı, mutabık kalınan önerilerin kamu idaresine aktarıldığı, sektörel ve istişare mekanizması olarak faaliyet gösteriyor.” dedi.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yaptığı konuşmada, bu tür toplantılarda, sektör bazında Türkiye'nin sanayisini geliştirmek, üretimi artırabilmek için yapılacaklarını ele aldıklarını söyledi. Siyasi karar mekanizmalarıyla ekonomik alanda çalışan özel sektör temsilcileri ve girişimcileri arasında sağlıklı istişare olmazsa, karşılıklı görüş alışverişi olmazsa Ankara'da aldıkları kararların kağıt üzerinde kalacağını vurgulayan Davutoğlu, “Eğer sizler, bizlerle sağlıklı iletişim kanallarına sahip olmazsanız sizin şirketleriniz bazında, sektör bazında geçtiğiniz stratejilerle bizim Türkiye'nin makro ekonomik gelişmesi ve makro stratejisi anlamındaki kararlarımız arasında bir irtibat olmaz.” diye konuştu.

 

Şura ile ilgili değerlendirme yapan Başkan Necdet Özer, 8. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası'nda Türkiye genelindeki sektörlerin karşılaştıkları sorunlar ile bunlara ilişkin çözüm önerilerinin masaya yatırıldığını dile getirdi. Şurada sektörlerin sorunları ve önerilerinin net bir şekilde ortaya konulduğunu belirten Özer, “60 sektörün sorun ve çözüm önerileri, başta Sayın Başbakanımız olmak üzere ilgili bakanlıklara kitapçık halinde dağıtılmıştır. İş dünyası olarak sorunların bir an önce giderilmesini bekliyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.