Acıpayamlı Mucitler Bakın Neler Yapmış!

Acıpayamlı Mucitler Bakın Neler Yapmış!

Acıpayam Atatürk Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı" düzenlenen törenle açıldı.

A+A-

Bilim fuarının açılış törenine, Acıpayam Kaymakamı  Karahan Daştan, Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Tokyay, Atatürk  Ortaokulu  Müdürü Ufuk Erkan, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Açılış töreninde konuşan  Atatürk  Ortaokulu  Müdürü Ufuk Erkan, bilim fuarında ‘Her fikir değerlidir’ ilkesi ile hazırladıkları 75 öğrenci ile 30 proje hazırladıklarını, bu projelerden 3 tanesinin Ankara TÜBİTAK fuarında sergileneceğini ifade etti.

Yapılan açılış töreni sonrası projeler sunularak, ziyaretçilere ikramda bulunuldu.İlçedeki diğer okul öğrencileri, öğretmenler ve veliler 2 gün boyunca Bilim Fuarı’nı ziyaret edecek.

3 PROJE ANKARA’DA SERGİLENECEK

Acıpayam Atatürk  Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarında’’  3 proje Ankara’da sergilenecek.

Proje Danışman öğretmeni Ahmet Doğru, öğrenciler Utku Şevkan ve Kaan Mert San’ın yer aldığı ‘’ Güneş enerjisi ile çalışan araba’’, Proje Danışman öğretmeni Ahmet Doğru , öğrenciler Beril Özten, Miray Bağlan, Fatma Umay Alper’in yer aldığı ‘’ Tesla Bobini’’, Proje Danışman öğretmeni Ümit Aycan, öğrenciler Hasan Gürsoy ve Ramazan Akoy’un yer aldığı ‘’ Kalem ucundan lamba’’ projesi Ankara’da TÜBİTAK fuarında  sergilenecek.

 

KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI AYNI ARABADA

Acıpayam Atatürk  Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarında ‘’ en çok ilgiyi araçları temiz enerji kaynaklarının kullanımını yaygınlaştırmak amacı ile güneş enerjisi ile çalışan araba gördü.

Proje Danışman öğretmeni Ahmet Doğru, öğrenciler Utku Şevkan ve Kaan Mert San’ın yer aldığı projede Acıpayam Kaymakamı Karahan Daştan ve Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan binerek okul bahçesinde tur attılar.

Daştan ve Şevkan,  Acıpayam Atatürk  Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarından emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.