AK Partili Külünk: Başkanlık modeli demokratik bir sistemdir

AK Partili Külünk: Başkanlık modeli demokratik bir sistemdir

Denizli İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği'nin davetlisi olarak Denizli'ye gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, başkanlık sisteminin demokratik bir sistem olduğunu söyledi.

A+A-

Külünk, "Çünkü Başkanlık sisteminde de adı üstünde halkın katılımı esastır. Demokrasi esastır. Parlamenter sistem ne kadar demokratikse, Başkanlık sistemi de o kadar demokratiktir. Bunu, biz belirleyeceğiz" dedi. 

Kısa adı DENİMDER olan Denizli İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'nin tarafından Pamukkale Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda, 'Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi' konulu konferans düzenlendi. AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün konuşmacı olarak katıldığı konferansı Ekonomi eski Bakanı ve AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tin ve Cahit Özkan, AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Partili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, AK Parti Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Necip Filiz, DENİMDER Başkanı Fatih Işık ile dernek üyeleri ve davetliler izledi. 

"BAŞKANLIK SİSTEMİ DEMOKRATİK BİR MODELDİR"

Başkanlık sisteminin demokratik bir sistem olduğunu söyleyen AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "Birileri ısrarla başkanlık sistemi tartışmalarını devletin yenilenmesi perspektifinden çıkarıp, kendi egemenliklerini kaybetmemek için, sanki demokratik bir model değilmiş noktasına taşımak istiyor. Halbuki başkanlık sistemi demokratik bir modeldir. Başkanlık sisteminde de adı üstünde halkın katılımı esastır. Demokrasi esastır. Parlamenter sistem ne kadar demokratikse, başkanlık sistemi de o kadar demokratiktir. Bunu, biz belirleyeceğiz. Ama bunu önce milletimizle adam gibi, milletin anlayacağı dilde, hukuk normlarının sokak tarafından anlaşılması güç bir dile mahkum etmeden, geleceğimizi ilgilendiren bir değişim olduğunu, vatandaşımıza sade bir dille anlatmak mecburiyetindeyiz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu süreçte stratejik bir yerde olduğunu belirten Külünk, "Neden Cumhurbaşkanımız bu süreçte stratejik bir yerde? Çünkü bu tip köklü değişiklikler ancak güçlü liderlerle başarılabilir. Bu değişimleri başarmak güçsüz liderlerin işi değildir. Halkın güvendiği, duruşuyla, sokakta güçlü karşılığı olan liderlerle olur bu iş. Karizmatik lider ile başarılır bu iş ve Cumhurbaşkanımız bu milletin bu yüzyıldaki en stratejik gücüdür. Toplum olarak bu gücü devletin bekası ve milletin geleceği açısından farketmeliyiz" diye konuştu. 

Konferansın sonunda DENİMDER Başkanı Fatih Işık, Metin Külünk'e plaket verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.