Akishaber Yazarı Öner'e Başöğretmenlik Onur Ödülü

Akishaber Yazarı Öner'e Başöğretmenlik Onur Ödülü

Anadolu Eğitim Sendikası, bağımsız seçici kurulu tarafından belirlenerek, öğretmen kimliği ve eğitime olan hizmetleriyle yalnızca bir öğretmene takdim edilen Başöğretmenlik Onur Ödülünü 2015 Yılında Sayın Sakin ÖNER Beyefendiye sundu.

A+A-

Akishaber köşe yazarlarından eğitimci ve yazar Yard.Doç.Dr.Sakin Öner'e Başöğretmenlik onur ödülü verildi.AES Genç öğretmenlere de ilham veren eğitimcilerimize teşekkür etmek, onların ışığıyla aydınlanmak için bir fırsat olarak gördüğü Başöğretmenlik Onur ödülünü gerçekten hak eden bir eğitimciye Sakin Öner Hocamıza vererek çok isabetli bir seçim yaptı.

Sosyal Demokrat öğretmenlerin ağırlıkta olduğu bir sendikanın hiçbir komplekse kapılmadan Türk Milliyetçiliği fikrinin köşe taşlarından birini böyle bir ödüle layık görmesi, bana “Türkiye’de güzel şeyler de oluyor” dedirtti.

Kocaeli Aydınlar Ocağı olarak, Ruhittin Sönmez, Ayşe Gülden Sönmez, İdris Türkten ve Naci Kara ile katıldığımız törende Sakin Öner Hocamıza bir teşekkür plaketi ile hediyemizi takdim etme imkânımız oldu.

AES Başkanı Cansel Güven’in duygulu ve samimi konuşması etkileyici idi. Şahsında öğretmenlik vasıflarını hakkıyla taşıyan genç öğretmenlerimizin varlığını görmekten mutlu olduk.

Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Taksim Yerleşkesinde yapılan törende Rektör Prof. Dr. M. Emin Karahan ev sahipliği yaptı. Çok seçkin konukların katıldığı tören, çoğunluğu Rumeli Türkülerinden oluşan, harika bir müzik dinletisi ile taçlandı.

Tören sonrası Sakin Öner Hocamız, değerli eşi Fidan hanımefendi ve kızları Bahçeşehir Ün. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selcen Öner ile Fransız Konsolosluğu bahçesindeki kafede sohbet ettik. Daha sonra Beyoğlu İstiklal Caddesinde birlikte yaptığımız yürüyüşle çok keyifli bir beraberlik yaşadık.

Türk kültürüne, fikir hayatımıza, eğitim camiamıza verdiği eserler, yetiştirdiği öğrenciler ve Aydınlar Ocaklarına verdiği hizmetleri ile kendisini daima şükranla andığımız sevgili hocamız, dostumuz Sakin Öner’e sevdikleri ile beraber sağlıklı, mutlu, verimli bir ömür dilerim.

Sakin Öner fikri temelini Ziya Gökalp’in attığı, Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata geçirdiği, Cumhuriyetimizin kurucu iradesinin fikriyatını benimseyen ve bu fikirleri toplumumuzla birleştirici, bütünleştirici bir üslupla paylaşan bir Başöğretmendir. Türk toplumuna ve dostluğuyla şahsi hayatıma değer katan Sakin Hocamın hizmet ve eserlerinin devamını temenni ediyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.