Arkeolog ile Mühendis köy düğünüyle dünya evine girdi

Arkeolog ile Mühendis köy düğünüyle dünya evine girdi

Denizli’nin Çal ilçesi Selcen mahallesinde düzenlenen köy düğünüyle Arkeolog Sevcan Şimşek (24) ile Aselsan Firması’nın Ankara Gölbaşı Tesisleri’nde Elektrik-Elektronik Mühendisi olarak görev yapan Fikret Tatar (26), dünya evine girdi.

A+A-

Çal Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Tatar’ın Elektrik-Elektronik Mühendisi oğlu Fikret Tatar doğup büyüdüğü Çal ilçesinin Selcen mahallesinde gönlünü kaptırdığı hemşehrisi Arkeolog Sevcan Şimşek ile evlendi. Genç çift, 2 gece 3 gün süren geleneksel köy düğünüyle bekarlığa veda etti. Selcen gençleri düğün sabahı güneş doğarken, damadın evinin önüne Türk Bayrağı astı. Bayrağın asıldığı ağacın dallarına Türklerin Orta Asya’dan bu yana kullandığı renklerin yer aldığı kumaş parçaları bağlandı. Düğünde yaklaşık 6500 kişiye yemek ikram edildi. Mühendis damat, Türk Bayrağı taşıyan gençlerle davul zurna eşliğinde kız evine giderek arkeolog gelini kına gecesine götürdü.

Selcen mahallesindeki kına gecesinde Türk Halk Müziği Sanatçısı Nihal Salda sahne aldı. Sanatçı Salda, “Hayatımda ilk kez kına gecesinde sahne alıyorum geleneklerine ve türkülerimize bağlı genç çiftimizi yürekten kutluyor, mutluluklar diliyorum” dedi.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ile damadın babası Başkan Yardımcısı Adnan Tatar ve İlçenin ileri gelenleri kına gecesinde zeybek oynadı. Gelinin eline kına yakıldı, mahalleli kadınlar tarafından yöresel türküler söylendi.

Düğün ise, ilçe merkezindeki Atatürk Parkı’nda yapıldı. Burada da sanatçı Tayfun Tunç sahne aldı. Çok sayıda Çal’lı türküler ve şarkılar eşliğinde geç saatlere kadar eğlendi. 3 yıldır Aselsan’da mühendislik yapan damat Fikret Tatar, “Geleneklerimizin yaşatılması adına eşimle birlikte köy düğünü yapma kararını birlikte aldık. Her geçen gün değerlerimizi maalesef kaybediyoruz. Geçmişle günümüz arasındaki en önemli köprü olan gelenek ve göreneklerimizi yaşatarak, geleceğe daha emin adımlarla yürüyebilmeliyiz. Düğünümüze teşrif eden tüm dostlarımıza yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

3 gün 2 gece süren düğüne çevre il ve ilçelerden de çok sayıda davetli katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.