Arslan: Mahkeme ve İcra Masraflarını Düşürün

Arslan: Mahkeme ve İcra Masraflarını Düşürün

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, hak arama yollarının gün geçtikçe daha maliyetli olduğunu ve vatandaşı bezdirdiğini ifade ederek, mahkeme başvuru masraflarının düşürülmesi konusunda Adalet Bakanlığı'nın çalışma başlatmasını talep etti.

A+A-

Denizli Milletvekili Arslan, Genel Kurulda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a şu soruları yöneltti:

"Ülkemizde yargılama çok yavaş işliyor ve her gün biraz daha çöküyor. Yurttaşlarımız adaletin geç tecelli etmesi, hak arayışlarının maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle çoğu zaman hak aramaktan vazgeçiyorlar. Hak aramanın masraflarının azaltılması yönünde bir çalışmanız var mı?

Ülkemizde icra dairelerinin sayısı her gün artmaya devam ediyor, yeni icra daireleri açılmaya devam ediliyor. İcra dairelerinden de infaza ilişkin çok az iş çıkıyor. Borçların mal varlıklarının haciz edilmezliği kuralından dolayı birçok takipten sonuç alınamıyor. Alacaklı hem takip ve hem de yedieminlik nedeniyle yüklü masraflar yaptığı için icradan vazgeçiyor, tahsilatlar da yapılamıyor. Bu nedenle haczedilmezlik ve yedieminlik masraflarının peşin olarak alınmasından vazgeçilmesi yönünde bir hazırlık var mıdır?"

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.