Arslan:Devletin ve Belediyelerin Emlakları Neden Türgev'e Devrediliyor ?

Arslan:Devletin ve Belediyelerin Emlakları Neden Türgev'e Devrediliyor ?

Siyasi İktidar Partisine bağlı Belediyeler Bilal Erdoğan’ın TÜRGEV’i(Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’ı) için arazi ve bina temininde hız kesmiyor.

A+A-

 Siyasi İktidar Partisine bağlı Belediyeler Bilal Erdoğan’ın TÜRGEV’i(Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’ı) için arazi ve bina temininde hız kesmiyor.Bunun son örneği,Ankara Altındağ Belediyesi’nin daha önce lojmanı olarak kullanılan binayı boşaltıp tadilat yaptırıp Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜRGEV’e devretmiştir.Yine İGDAŞ’a ait Altunzade’deki hazineye ait kıymetli bir arazide TÜRGEV’e verilmiştir.Velhasıl Devletinde Belediyelerinde bir çok emlakları birer birer TÜRGEV’e devrediliyor.TÜRGEV bir vakıftır.Bu gün iktidar partisinin insiyatifinde yönetilen ve Başında Cumhurbaşkanı'nın oğlu Bilal Erdoğan vardır.Devletin ve Belediyelerin bina ve arsaları ise kamunun,yani herkesin malıdır.Siz kamunun malının nasıl bir vakfa verirsiniz? Bu hakkı neden tek vakıf için kullanıyorsunuz?TÜRGEV’in yapacağı hizmeti Devlette,Belediyede bizzat yapar.Bunu yapma imkanı varken çok değerli emlakları neden devrediyorsunuz?Peki bu emlaklar neden hep TÜRGEV’e veriliyorda,başka Vakıflara verilmiyor? Bunun cevabının verilmesi ve kamuoyunun aydınlatılması gerekir.

ARSLAN , Ayrıca Devletin yurduna 130 tl verip kiralayan öğrenciler ile TÜRGEV’in yurduna 900 TL verip kiralayan öğrenciler arasında ne fark var ?. Devlet ve Belediyeler neden bu yurtları öğrencilerin kiralamasını sağlamıyorda Bilal Erdoğan’ın TÜRGEV’ine devrediyor ?. TÜRGEV’e vereceğine binaları daha ucuza öğrencilere verse daha iyi olmaz mı? TÜRGEV bunlarlada sınırlı kalmıyor yurda alacağı kız öğrencileri sorguya çekip dünya görüşlerine göre yurda kabul ediyor,halbuki bu emlaklar herkesin malı değil mi ? Birde ‘’ Yeni Türkiye’nin inşasına katkıda bulunabilecek gençler yetiştirmeyi kendimize düstur edindik ‘’ şeklinde slogan üretmişler,peki diğer yurtlarda yetişenler farklı mı yetişiyor ? Devlet yurtlarının yönetimi kendilerinde olduğu halde neden bu ayrımcılığı yapıyorlar ?

  İktidar partisine bağlı  belediyelerin son 12 yılda vatandaşın ödediği vergiler ile Vatandaşa eşit hizmet götürmediği bariz şekilde ortada.Bu belediyelerin hizmet anlayışı vatandaşa hizmet değil,yandaşa hizmet olarak veriliyor.Bu uygulama çok yanlış,sen vatandaşın ödediği vergilerle bina yap belli bir süre lojman olarak kulan sonra TÜRGEV’ine devret.Bu olmaz.Bırakalım o yurt binasını kendisi yapsın.İnsanlarımız artık bunları görmeli ve ona göre gerekeni yapmalı,seçimde bu iktidara oy vermemelidir. CHP İktidarında bu ayrımcılıklara ve bu tür haksızlıklara dur diyeceğiz.CHP Iktidarında Üniversiteyi kazanan bütün öğrencilerimize yurt temin edeceğiz,isteyen öğrencimize kredi mutlaka vereceğiz.Boş binaları  kiralayıp yurt yapacak öğrencilerimize daha rahat ,güvenilir ve ucuz konaklama imkanı sağlayacağız.Gençlerimizin okumasını Sağlamak,onların önünü açmak daha rahat ve sağlıklı eğitim almalarını sağlamak bizim en önde gelen görevimiz olacaktır dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.