Aşkın Çelik,Öğretmenler Gününü Kutladı

Aşkın Çelik,Öğretmenler Gününü Kutladı

Demokrat Parti Denizli İl Başkanı Aşkın Çelik , 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.

A+A-

Türkiye'de her yıl 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanır.24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti devletininin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK'ün "Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür.Pek çok ülkede 1994'ten beri her yıl 5 Ekim günü UNESCO tavsiyesiyle Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.Kendi kültürel ve tarihi özelliklerine, okul tatil günlerine göre çeşitli ülkelerde farklı tarihler Öğretmenler Günü olarak belirlenmiştir.

Öğretmenler Günü, öğretmenlik mesleğini icra eden kimseleri onurlandırmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bir kutlama günüdür.

"Öğretmenlik;

Sevgi, şefkat ve fedakarlık mesleği olan öğretmenlik, ülkemizin muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkması ve uluslararası camiada saygın bir ülke haline gelmesi için şüphesiz en önemli meslek gruplarının başında yer almaktadır.

Ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasında, daha iyiye ve daha ileriye giden bir Türkiye için büyük çabayı kuşkusuz öğretmenlerimiz göstermektedirler.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimiz dün ve bugün olduğu gibi yarında geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, hizmette olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü en içten duygularımla kutlarım. Demokrat Parti Denizli İl Başkanı Aşkın çelik

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.