Avrupaya Tanıtacaklar

Avrupaya Tanıtacaklar

Sosyal projelerle dikkat çeken Pamukkale Belediyesi’nin “Avrupa Gönüllülük Hizmeti Projesi” kapsamında Romanya ve İspanya’dan 2 gönüllü kente geldi.

A+A-

Pamukkale Belediyesi’nin sosyal projelerinde gönüllü olarak görev yapan biri psikolog biri de tiyatro sanatçısı olan konuklar Başkan Hüseyin Gürlesin’i makamında ziyaret etti. Başkan Gürlesin, “Sosyal projelere destek vermek için bizimle olan gönüllüler Pamukkale Belediyesi’ni Avrupa’ya tanıtacak elçilerimiz olacaklar” dedi.

Kurulduğundan bu yana geçen 2.5 sene de bir çok sosyal projeye imza atan Pamukkale Belediyesi, yine bir ilke imza attı. Maddi durumu yetersiz olan vatandaşlar için “Sosyal Market”, sorunlu ailelere destek vermek için “Aile Destek Birimi” ve bedensel engellilerin yer aldığı “Pamukkale Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı”nı kuran Pamukkale Belediyesi, bu projelerini Avrupa’ya da duyuracak. Avrupa Gönüllü Hizmeti Akreditasyonu kapsamında Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından hibe desteği verilen “Pamukkale’de Gönüllülük Hareketi Projesi” hayat geçti. Bu kapsamda proje ortağı ülkeler İspanya, İtalya, Romanya ve Bulgaristan’dan gönüllüler Denizli’ye gelecek. Proje kapsamında ilk olan Romanyalı tiyatrocu ve fotoğraf sanatçısı Andrea Milan ve İspanyalı psikolog Gloria Parra Sanchez kente gelerek, projede gönüllü olarak hizmet etmeye başladı. Proje kapsamında toplam 8 gönüllü 2’şer ay kalacakları Pamukkale’de, sosyal projelerde çalışacak. Pamukkale Belediyesi’nin “Sosyal Market”, “Aile Destek Birimi” ve “Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı” projelerinde yer alan sosyal dezavantajlı ailelerin çocukları ile bir araya gelecek olan gönüllüler, bir anlamda geldikleri ülkenin kültürlerini tanıtıp, Türk kültürünü de öğrenmiş olacaklar. Gönüllüler ayrıca Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın antrenmanlarına katılarak sporcuların motivasyonlarını artıracak. Ayrıca kulübün uluslararası tanıtımını yaparak projelerde yer alması sağlanacak. Gönüllüler, bu çalışmaların dışında kalan zamanlarda ise belediyemizin açtığı ve 150 gencin katıldığı İngilizce Konuşma Kursları’nda gönüllü eğitmenlik de yapıyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.