Bakan'dan Sarayköy'ye Sürpriz Telefon!

Bakan'dan Sarayköy'ye Sürpriz Telefon!

15 Temmuz gecesinden bu yana Efe Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutan Sarayköylüler ile bir araya gelen Ak Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, meydanı dolduran vatandaşlara bir sürpriz yaparak Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi aradı ve telekonferans sist

A+A-

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, hain darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara çıkın talimatı üzerine gece saat 01.00 sularında belediye anons sistemi ile tüm vatandaşları meydanlara davet etmişti. O günden bu yana her gece coşkulu bir kalabalık ile demokrasi nöbetinin tutulduğu Sarayköy’ün dün akşamki misafiri Ak Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan oldu.

 

Kur’an-ı Kerim ve dualar okunarak başlayan gecenin ilk konuşmasını yapan Başkan Özbaş “Bu akşam 11. Gecemiz ve biz büyüyerek, daha kalabalık olarak bu kutlu görevimizi yapmaya, vatanımız, devletimiz, milletimiz ve bayrağımız için nöbet tutmaya devam ediyoruz. Hem bu meydanı dolduran sizlerden hem de ülkemizin dört bir yanında meydanları dolduran ve darbecilere en büyük darbeyi vuran tüm vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Bizim bu birlikteliğimiz, bu kardeşliğimiz, ne Fetö denen paralel yapılanmanın ne pkk denen bölücülerin ne de bu ülkeyi esaret altına almayı hedefleyen odakların oyununu bozacak ve onları tarihin derinliklerine gömecektir.” Dedi.

 

Sözlerine Sarayköylü vatandaşlara teşekkür ederek başlayan Ak Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan ise “Kahraman Sarayköylüler, sizler minnetlerin en güzelini, teşekkürlerin en güzelini hak ediyorsunuz. Sizlerin önünde saygıyla eğiliyorum. Sizler kahramanlık destanlarına bir yenisini eklediniz. Sarayköy’ümüzün, Denizli’mizin ve tüm Türkiye’nin bu dik duruşu, fetö denen şerefsiz hainlerin yok olmasına vesile olmuştur. Sizlerden bir istirhamım var. Siz sakın o hainlere köpek demeyiniz. Çünkü köpeklerde bile sadakat vardır. Kendisine ekmek veren sahibi için her şeyi göze alırlar. O yüzden bunlar şerefsiz, satılmış ve kudurmuş yaratıklardır. Vatandaşlarımız bu hainlerin cezası konusunda bizden idamın geri gelmesini talep ettiler. Biz de bu isteği duymamazlıktan gelemeyiz. Parlamento olarak gereğini yapacağız” dedi.

 

Daha sonra meydandaki kalabalığa sürpriz yapan Özkan, Bakanlar Kurulu toplantısından çıkan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi aradı. Sarayköylülere seslenen Bakan Zeybekci “Değerli hemşehrilerim demokrasi nöbetiniz hayırlı olsun. 15 Temmuz gecesi yapılan hain saldırıya karşı bir destan yazdınız. Bu yüzden Denizli’nin bir evladı olmaktan gurur duydum. Devletine ve milletine saldıran asker kıyafeti giymiş bu terör örgütüne an ağır cezanın verileceğinden hiç şüpheniz olmasın. Artık iradenin tek sahibi millettir. Onlar artık asla bir daha bu tarz girişimlere cesaret edemeyecekler ve yok olup gideceklerdir. Ama yine de bu günlerde birliğe ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Cumhurbaşkanımızdan talimat gelene kadar demokrasi nöbetimize devam etmeliyiz. Sizleri muhabbetle selamlıyorum. En kısa sürede yine bir araya geleceğiz. Allah’a emanet olun” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.