Baro 3 Kişinin Öldüğü Olayla İlgili Açıklama Yaptı

Baro 3 Kişinin Öldüğü Olayla İlgili Açıklama Yaptı

Sabah saatlerinde Denizli adliyesi önünde yaşanan ve iki kişinin hayatını kaybettiği cinayet ile ilgili ilk yorum Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan'dan geldi.

A+A-

Denizli adliyesinin önünü kana bulayan ve iki kadın ve bir erkeğin yaşamını kaybettiği cinayet olayı sonrasında konuşan Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, "Bu çok vahim bir olay" nitelemesi yaptı. 

"Türkiye'de Denizlimizin isminin kadın cinayeti ile anılıyor olması ölen yurttaşlarımızın acısı gibi bizleri ayrıca üzmüştür" diyen İlhan, "Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Ölü Sayısı 3'e Çıktı

Fadime B. olay yerinde hayatını kaybettiği açıklayan İlhan, ölü sayısının üçte çıktığını söyledi. İlhan, "Şengül S. ve Ali M. 'nin de hayatlarını kaybettiğini öğrendik. Olay bakan Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı ve Savcı Hasan Cumbul olayı tüm ayrıntıları ile tetkik etmektedir. Böyle bir olayın tekrar edilmemesi için gerekli önlemlerin alınması vicdani bir görevdir" dedi.

 Olayın yaşandığı saate dikkat çeken İlhan, "Olayın oluş saati göz önüne alındığında daha vahim boyutlara ulaşması söz konusu olabilirdi. Çünkü orası çok sayıda vatandaşlarımız gerek adliyeye girmek ve gerekse de işi bitenlerin çıkış noktasıydı. Öncelikle aile içi şiddeti ve kadın cinayetlerini ortadan kaldırmak için mücadele etmek hepimizin görev bu noktada yapılması gereken ne varsa bir an önce hayata geçirilmesi için yetkililere sesleniyorum. Bizler de Türkiye Barolar Birliği ve Denizli Barosu avukatları olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız" dedi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.