Başbakan'dan Ülkücülere Özel Teşekkür!

Başbakan'dan Ülkücülere Özel Teşekkür!

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz'daki dik duruşları için ülkücülere teşekkür etti.

A+A-

Milyonlarca insan Yenikapı’ya akın etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ev sahipliğindeki Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde ilk konuşmayı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptı. Bahçeli’nin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kürsüye geldi. CHP liderinin ardından bir sürpriz yaşandı ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ‘en büyük asker bizim asker’ sloganları eşliğinde sahneye çıktı. Akar yaklaşık 9 dakika kürsüde kaldı.  Akar’ın ardından Başbakan Binali Yıldırım konuştu.

Yıldırım’ın konuşmasından satırbaşları;

Bu vatan, ardına bakmadan yollara düşen, şimşek gibi çakan, sel gibi çağlayanlarındır. Bugün muhteşemsin İstanbul. Bir kez daha tarih yazıyorsun İstanbul. 1453’te Sultan Fatih şehre girdiğinde ne kadar heyecanlıysa, o kadar heyecanlısın İstanbul…

Gazi Mustafa Kemal, Bandırma Vapuru’yla İstanbul’dan ayrılırken ne kadar umutluysa, siz de o kadar umutlusunuz.  Halkımız bir Kasımpaşalıyı seçerken ne kadar güzelse, o kadar güzelsin bugün. İstanbul bugün seni yürekten selamlıyorum.

Demokrasi şehitlerimizi gönülden selamlıyorum. Kahraman şehitlerimizin ailelerini yürekten selamlıyorum. Kahraman gazilerimizi selamlıyorum. Sayın Cumhurbaşkanım, sayın hanımefendi. Diklenmeden dik durduğunuz için sizleri selamlıyorum. CHP Genel Başkanını, milli iradeden yana net bir tavır koydukları için yürekten selamlıyorum. MHP’nin değerli genel başkanını ve ülkücüleri, Cumhurbaşkanımızın yanında durduğu için yürekten selamlıyorum. Ak partili kardeşlerim, CHP’li, MHP’li kardeşim. Her kesimden partililere yürekten teşekkür ediyorum.

Sadece İstanbul değil bütün Türkiye ayakta. 81 il ve KKTC bizi izliyor. Bugün hep birlikte Türkiye’yiz. ‘Şerefsiz yaşamaktansa, altında şerefle yatarız’. 97 yıl önce bu aziz vatan, şerefiyle toprak altında yatan milletimiz sayesinde bu günlere geldi. 15 Temmuz akşamı FETÖ hainlerinin darbe teşebbüsü ile karşı karşıya kaldık.

‘Aziz millet toprağın üzerinde yaşamaktansa, toprağın altında şerefle yatarız, şehit oluruz’ dedi. Çanakkale’de destan yazan bu millet. Aynı ruhla 15 Temmuz destanını da yazdı. 15 Temmuz ikinci kurtuluş savaşıdır.

Burada açık ve seçik olarak ifade etmek istiyorum. Siyasette meydana gelen bu tabloyu bozmayacağız. İşbirliğini daha da güçlendireceğiz. Türkiye’yi, 2023 hedeflerine taşıyacağız. Bu mikropları temizleyeceğiz. Terör örgütlerini aradan çıkaracağız. Dayanışma kardeşliğini daha da güçlendireceğiz. Bölücü terör örgütünü, milletin arasından çıkaracağız. Bir olursak ulaşamayacağız bir şey yok. Birlikte Türkiye olursak, çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yok. Bu birlikteliği koruyacağız. Adaletle, hukukla hareket edeceğiz.

FETÖ Türkiye’ye gelecek hesabını verecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.