Başbakan Yıldırım Açıkladı

Başbakan Yıldırım Açıkladı

Terör örgütüyle ilişkili bütün öğretmenler açığa alınacak

A+A-

Başbakan Yıldırım, terör örgütüyle ilişkili olduğu tahmin edilen öğretmenlere dair, "Tedbir olarak üzerinde şüphe bulunan, gerekli tespitleri yapılan bütün öğretmenler açığa alınacak, yeni ders döneminde bunlara görev verilmeyecek" dedi. Başbakan Yıldırım, Diyarbakır'daki bir otelde, Doğu ve Güneydoğu Anadolubölgelerinin kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi. Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Diyarbakır'da, Doğu ve Güneydoğu'daki 23 ili kapsayan yatırım ve destek programının bugün başlatıldığını vurgulayarak, bölgede görev yapan korucular, aşiret reisleri ve diğer STK'larla da terörle mücadele ve bölgede yapılacak işlerle ilgili değerlendirmeleri gözden geçirdiklerini vurguladı.  

 

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan satır başları şu şekilde;      

'FETÖ'DEN SONRA SIRA BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜNDE'

Bu süreçte terörün verdiği tahribatı ortadan kaldırmak için elbirliğiyle beraberce çalışacağız. Bunların bütün kaynaklarını teker  teker  kurutacağız. Nasıl 15 Temmuz sonrası FETÖ'yü bütün kurumlardan ayıklıyorsak, bütün şirketlerini, eğitim kurumlarını, sağlık kurumlarını, derneklerini, vakıflarını, sendikalarını kapattıysak şimdi sıra bölücü terör örgütünde. Öyle belediye başkanı, eş başkanı Kandil'den emir alacak, gelip burada racon kesecek, hesap kesecek, milletin kanını emecek. Yağma yok. Bu milletin kuruşuna göz diken herkese hesabını soracağız. Onun da kanununu çıkardık. Her kim kamu kaynağını, milletin, vatandaşın, devletin paralarını teröre aktarıyorsa, dağa aktarıyorsa, terörü finanse ediyorsa mutlaka gereği yapılacak.             

 

'BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ'

Terör örgütüyle kırsalda şehirde, her yerde mücadele artarak devam edecek. Finanskaynaklarını kurutacağız. Yol kesmeler, mayınlamalar, kalleşçe, kahpece saldırıların üzerine kararlılıkla, acımasızca gitmeye devam edeceğiz. Tabii o işin güvenlik tarafı. Buna zaten başladık. En hızlı şekilde devam ettiriyoruz ama işin bir de diğer kısmı var. Yıllardan beri oluşan moral çöküntüsünü ortadan kaldırmak, sosyal tahribatı ortadan kaldırmak ve milletimizin, vatandaşlarımızın birbiriyle kucaklaşmasını sağlamak, terör örgütünü de tamamen devreden çıkarma konusunda sivil toplum kuruluşlarımıza, sizlere büyük görevler düşüyor. Birlikte çalışacağız. Çünkü bu bizim ortak meselemiz, ortak geleceğimiz, evlatlarımızın, çocuklarımızın ortak geleceğidir.

 

'TERÖRLE İÇ İÇE OLMUŞ 14 BİN ÖĞRETMEN...'

Bu bölgede görev yapan, terörle bir şekilde iç içe olmuş 14 bin öğretmen olduğu tahmin ediliyor. Ancak bunların ne kadarının doğrudan terör örgütüyle ilişkili olduğu, ne kadarının olmadığı yapılacak incelemelerle, soruşturmalarla ortaya çıkacak. Bayramdan sonra okullar açılıyor, Milli Eğitim Bakanımız ile konuştuk, tedbir olarak üzerinde şüphe bulunan, gerekli tespitleri yapılan bütün öğretmenler açığa alınacak, yeni ders döneminde bunlara görev verilmeyecek. Bunun yerine yeni baştan öğretmenlerimizi buraya göndereceğiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.