Basın,Türk Milletinin Takdirini Kazandı

Basın,Türk Milletinin Takdirini Kazandı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Av. Yusuf Garip, Türk basınının 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında sergilediği tavırla Türk Milletinin takdirini kazandığını söyledi.

A+A-

MHP’li Garip, basında sansürün kaldırılışının 108. yıl dönümü ve Basın Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, “Basının iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan önemli unsurlardan biri olduğunu ifade etti. Garip, “Bireylerin hayatta olup biteni tüm çıplaklığıyla öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde en etkili araçtır basın. Gelişmiş demokrasilerdeki en önemli özgürlüklerden biri, ifade ve haber alma özgürlüğüdür. Demokratik hayatın vazgeçilmezi olan basının işlevini en iyi şekilde yerine getirilebilmesi için özgür olması gerekmektedir” dedi.

 

Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında basınımızın sergilediği tavrın takdire şayan olduğunu belirten Garip, “Böylesine olağanüstü bir durumda Türk milletine yakışır, Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerine yakışır bir yayın anlayışı ile demokrasinin yaşatılması, darbenin asla ve asla meşruiyet kazanamayacağı tezinden hareketle milli bir duruş gösteren basınımıza bu vesileyle bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Bu düşüncelerle; Türk basınında sansürün kaldırılışının yıl dönümünü kutluyor, tüm basın çalışanlarına sağlık ve başarılar diliyorum" diye konuştu. MESUT GÜLER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.