Başkan "O" Gece'yi Anlattı!

Başkan "O" Gece'yi Anlattı!

Bir dizi ziyaret ve açılış için Denizli’ye gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti.

A+A-

Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı “15 Temmuz Denizli Destanı” kitabını Bakan Albayrak ile birlikte inceleyen Başkan Zolan, o gece yaşanılanları ve Denizli sancağının 97 yıl sonra darbeye karşı yeniden meydanda olduğunu anlattı.

Bir dizi açılış ve ziyaret için Denizli’ye gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti. Ziyarette önceki dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Denizli Milletvekili Cahit Özkan ile protokol üyeleri yer aldı. Ziyaret nedeniyle büyük bir mutluluk duyduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Sayın Bakanım şehrimize, belediyemize hoş geldiniz. Şükürler olsun Denizlimiz, gelecek anlamında Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul’da başlatmış olduğu hizmet anlayışına 2004’te Sayın Nihat Bakanımızın belediye başkanlığı ile kavuştu. O günden bugüne yapılan hizmetler artarak devam ediyor” dedi.

“Sisteme en çok uyum sağlayan Büyükşehir Belediyesiyiz”

Başkan Zolan sözlerine şöyle devam etti: “Denizlimizin; alt ve üst yapısıyla, yeşil alanlarıyla insanımızın ihtiyacı olan yaşanabilir bir şehir olması için gayret gösteriyoruz. 30 Mart 2014’ten sonra büyükşehir olduk ve tüm il geneline hizmet eder hale geldik. Yeni büyükşehirler arasında bu sisteme en çok uyum sağlayan Büyükşehir Belediyesiyiz. Bugün vatandaşlarımıza her türlü hizmeti yapıyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve siz değerli Bakanlarımız olmak üzere tüm vekillerimizin ve milletimizin desteğiyle bu işlerin altından kalkmaya çalışıyoruz.”

O geceyi anlattı

Öte yandan Başkan Zolan, Büyükşehir Belediyesi girişinde bulunan Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin 15 Mayıs 1919'da milli mücadele ateşini yakmasının tasvir edildiği tabloyu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a anlattı. Ziyarette Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı “15 Temmuz Denizli Destanı” kitabını Bakan Albayrak ile birlikte inceleyerek o gece (15 Temmuz) yaşanılanları ve 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanındaki mahşeri kalabalığı da anlatan Başkan Zolan, Denizli sancağının 97 yıl sonra bu kez darbeye karşı yeniden meydanda olduğunu fotoğraflarla gösterdi. Ziyaretin ardından heyet 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanındaki dev cam horoz heykelini bir süre inceleyerek birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.