Başkan Gürlesin'in Eğitime Desteği Devam Ediyor

Başkan Gürlesin'in Eğitime Desteği Devam Ediyor

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ilçe sınırlarında bulunan 128 okulu bir bir inceleyerek fiziki eksikliklerini giderip eğitime büyük katkılar sunuyor

A+A-

Eğitim camiası ve veliler tarafından büyük övgüler alan öğrencilerin sevgisiyle karşılanan Başkan Gürlesin, bir günde  kent merkezi dahil, ilçenin en uzak mahalleleri olan Gözler ve Uzunpınar’da okulları ziyaret ederek incelemeler yaptı, eksikliklerin giderilmesi talimatını verdi.

 

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, göreve geldikten sonra merkezden uzak mahalleye dönüşen yerleşim yerleri başta olmak üzere  ilçe sınırlarının tamamında alt ve üst yapı hamleleri başlatarak modern ve eksiksiz bir Pamukkale İlçesi oluşturmak için harekete geçti. Geceli-gündüzlü çalışan ve duraksamadan projeler ve yatırımlarla ilçede yeni bir boyut açan Başkan Gürlesin, eğitime de önemli bir yer ayırdı. Eğitim aşığı olan ve ilçe de eğitimin kalitesinin artması için okulların fiziki ihtiyaçlarını düzeltmek amacıyla adeta seferberlik başlatan Başkan Gürlesin, ilçe sınırlarında bulunan 128 okulu bir bir inceleyerek fiziki eksikliklerini giderip eğitime büyük katkılar sunuyor. Eğitim camiası ve veliler tarafından bu davranışı büyük övgüyle karşılanan Başkan Gürlesin,  öğrencilerin de sevgisini kazandı.

 

3 OKUL ZİYARET ETTİ

Okul ziyaretlerini ardı ardına yapan ve eksikliklerin giderilmesi için dev bir bütçe sunan Başkan Gürlesin, bir günde  kent merkezinden başlamak üzere  ilçenin en uzak mahalleleri olan Gözler ve Uzunpınar’da okulları ziyaret ederek incelemeler yaptı, eksikliklerin giderilmesi talimatını verdi.

Başkan Gürlesin ilk olarak “Üstün yetenekli” öğrencilere, bireysel yeteneklerinin farkında olmaları ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek hizmeti veren Denizli Pamukkale Bilim ve Sanat Merkezi’nde incelemeler yaptı. 1,5 saat süren incelemede okul yönetimi ve öğretmenlerin isteklerini dinleyen Başkan Gürlesin, anında okulun başta bahçe düzenlemesi, otopark çalışması gibi bir çok fiziki ihtiyacının karşılanması talimatını verdi. Özellikle okul öğretmenleri, bu denli yüksek bedelli çalışmaların bir anda başlatılması noktasında Başkan Gürlesin’e teşekkür etti.

Başkan Gürlesin, daha sonra Pamukkale İlçesi’nin en uzak mahallesi olan Gözler’e giderek Gözler İlkokulu ve Ortaokulu’na ziyarette bulundu. Burada da okul müdürü ve öğretmenlerden taleplerini alan başkan Gürlesin, okulun fiziki ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında çalışmalar için talimat verirken bunun yanında bilgisayar ve projeksiyon cihazı gönderme sözü verdi.

Uzunpınar Mahallesi’ne geçen Başkan Gürlesin, burada da bulunan Uzunpınar 70. Yıl Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde incelemeler yaptı. Okul yönetimi ve öğretmenlerle buluşan Başkan Gürlesin, okulun dış cephede var olan eksikliklerin giderilmesi başta olmak üzere spor alanları, bahçe düzenlemesi, okula ulaşım sağlayan talihi yolda kaldırım çalışması gibi bir çok çalışmanın yapılması talimatını verdi.

 

EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Pamukkale İlçesi’nde eğitimin kalitesini artırmak için 128 okula, fiziki ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında dokunduklarını aktaran Başkan Gürlesin, “Bir belediye olarak eğitim alanı bizim görev alınımız içinde değil. Ancak bizim eğitime bakış açımız çok farklı. Eğitimi çok önemsiyoruz. Geleceğimiz olan çocukların en iyi ortamlarda eğitim alarak, tam donanımlı yetişmelerine olanak sağlamak için belediye olarak bu çalışmamızla katkı sunuyoruz. İlçe sınırlarında bulunan 128 okulumuzun tamamına ulaşarak, ihtiyaçlarını gidermek için yoğun bir çalışma içindeyiz. Ciddi anlamda eğitime dev bir bütçe sunuyoruz. Okullarımız da  fiziki ve donanım açısından eksikliklerinin yayında ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarına ulaşarak eğitim desteği veriyoruz. 400 ortaokul öğrencimize 9 aylık süreçte aylık 50 lira, 800 lise öğrencimize ise aylık 70 lira olmak üzere toplamda 1200 öğrencimize 800 bin lirayı bulan bir eğitim desteği sunduk. Ayrıca çocuklarımızın hızlı okuması, okuduğunu anlayarak sorulara doğru cevap vermesi için Hızlı Okuma Eğitimi vereceğiz. Bu eğitimden de bu yıl 5 bin çocuğumuzun yararlanmasını öngörüyoruz. Yani bir eğitim neferi olarak çalışıyoruz” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.