Başkan Gürlesin Muhtarlarla Konuştu

Başkan Gürlesin Muhtarlarla Konuştu

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ilçe sınırları içindeki mahalle muhtarları ile bir araya gelerek çevre konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Başkan Gürlesin belediye olarak

A+A-

Başkan Gürlesin belediye olarak çevre konusunda çok hassas olduklarını belirterek, “Çevreyi temiz tutma ve korumak için projeler üretiyoruz. Çevre konusunda başta muhtarlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımıza büyük bir sorumluluk düşüyor” dedi.

Farklı belediyecilik hizmetleri ile dikkat çeken Pamukkale Belediyesi, çevre bilincini artırma konusunda da çalışmalara imza atıyor. Bayat ekmek toplam kutuları ve atık yağ toplama sistemi yoğun bir şekilde çalışırken, mahalle muhtarlarına çevre konulu bir sunum yapıldı. Düzenlenen kahvaltıya Pamukkale Belediyesi Başkanı Hüseyin Gürlesin’in yanı sıra başkan yardımcıları Adnan Kaya, Veli Demir, Türkay Gözlükaya, Pamukkale Belediye Meclisi’nden AK Partili üye Süleyman Gedik, CHP’li üye Mehmet Cansever ve MHP’li üye Ali Şapma ile 68 mahalle muhtarı katıldı.

“ATIK YAĞLAR TOPLANMALI”

Pamukkale Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü ekipleri muhtarlara çevre konusundaki projelerle ilgili detaylı bilgiler verdi. Sunumun ardından konuşan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “1 litre atık yağ 1 milyon litre suyun kirlenmesini önlüyor” dedi. “Bu konu üzerinde daha çok çalışmamız gerekir” diyen Başkan Gürlesin, “Bizden sonra gelen nesillere temiz bir çevre bırakmak istiyorsak çevreyi koruyacak konulara daha çok önem vermeliyiz. Yaşadığımız alanın ne kadar temiz olmasını istiyorsak çevremizin de o derece temiz olmasını tutmak zorundayız. Belediye olarak bu konuda üzerimize düşen görevi bu güne kadar yaptık. Tüm muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın da çevreyi temiz tutma ve atık yağların geri dönüşümü konusunda çok büyük bir hassasiyet göstermesini bekliyoruz. Biz belediye olarak bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız. Hatta atık yağların toplanmasını evlerde zorunlu hale bile getirebiliriz. Atık yağları lavaboya dökmektense evdeki pet şişelere dolduralım. Daha sonra belediye ekiplerimiz, biriktirilen bu atık yağları evlerde topluyor. Böylece geri dönüşüm sayesinde bu yağlar çevreye zarar vermeyip ekonomiye de büyük bir katkı sağlıyor. Ben siz mesai arkadaşlarımız olan muhtarlarımızın vatandaşlarımıza bu konudaki hassasiyetimizi anlatacağınıza inanıyorum. Bu konuda hem sizlerin hem de vatandaşlarımızın duyarlı olmasını bekliyorum” diye konuştu. Konuşmanın ardından Başkan Gürlesin, en çok atık yağ toplayan mahalle muhtarları ve vatandaşlara çeşitli ödüller verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.