Başkan Zolan, Öğretmenleri Unutmadı

Başkan Zolan, Öğretmenleri Unutmadı

Etkinlikte 34 yıl önce mezun olduğu Isparta Gönen Öğretmen Lisesi'ndeki fizik öğretmeni Lütfi Tok ve matematik öğretmeni Mehmet Kocabaş ile sınıf arkadaşı İrfan Veli Kayacan sürprizi ile karşılaşan

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle, Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evi ve Kurs Merkezleri'nde görev yapan öğretmenlerle bir araya geldi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evi ve Kurs Merkezleri öğretmenleri ile buluştu. Çamlıkta düzenlenen etkinliğe; Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Bilgi Evi ve Kurs Merkezleri öğretmenleri katıldı. Öğretmenlerle tek tek selamlaşarak Öğretmenler Günü’nü kutlayan Başkan Zolan, 1982 yılında mezun olduğu Isparta Gönen Öğretmen Lisesi'ndeki fizik öğretmeni Lütfi Tok, matematik öğretmeni Mehmet Kocabaş ve sınıf arkadaşı İrfan Veli Kayacan ile karşılaşınca büyük sürpriz yaşadı. Öğretmenlerine sarılarak Öğretmenler Gününü kutlayan Başkan Zolan, duygu dolu anlar yaşadı. 34 yıl önceki öğretmenleriyle karşılaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Zolan, sürpriz için teşekkür etti.

Gençlik en kıymetli değer”

Denizli Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evleri ve Kurs Merkezleri bünyesinde hizmet veren öğretmenlerle çalışmaktan mutlu olduklarını kaydeden Başkan Zolan, “Sizlere emanet ettiğimiz çocuklarımızın emin ellerde olduğunu biliyoruz. Geleceğimiz, gençliğimiz sizin ellerinizde şekil alacak. Gençlik demek en kıymetli değer demek. Bir ülkenin petrol kuyularının, altın madenlerinin olması o ülkeyi tam anlamıyla zengin kılmıyor. Eğer bir ülkenin gençliği hem milli ve manevi değerleriyle hem de bilim ve teknolojiyle donanmışsa; ülkesine, vatanına, bayrağına gönülden bağlıysa işte bir ülkenin asıl zenginliği budur. O ülkenin önünde durulamaz. İşte o zenginliği ortaya çıkaracak, çocuklarımızın içindeki o cevheri parlatacak sevgi yüklü yürekler

sizlersiniz. İnşallah bu güzellikleri ve geleceği birlikte inşa edeceğiz. Eğitime her zaman destek vererek beraber yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“Devletin imkanlarıyla okudum”

Öğretmenler Günü vesilesiyle öğretmenleri Lütfi Tok ve Mehmet Kocabaş ile bir araya gelmekten dolayı çok mutlu olduğunu kaydeden Başkan Zolan, “Sağımda ve solumda öğretmenlerim var. Ben ortaokul ve liseyi 6 yıl Isparta Gönen Öğretmen Lisesinde okudum. Matematik ve fizik öğretmenlerimiz bizlere bir ağabey bir baba gibi sahip çıktılar. 12 yaşında ailemizden ayrılmıştık ve orada bizler için her türlü fedakarlığı yapıtlar. Sizlerin huzurunda her iki öğretmenime de çok çok teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Üzerimde emeği olan tüm öğretmenlerime ve bana okuma imkanı sunan devletime şükran borçluyum. Bu devletin bu milletin imkanlarıyla okudum. Ülkeme ve milletime olan borcumu bugün Denizli’ye hizmetkar olarak ödüyorum” ifadelerini kullandı.

“Öğretmen hayatın temelidir”

Başkan Zolan’ın matematik öğretmeni Mehmet Kocabaş, “Öğretmenlik bilgiyi öğrenciye aktarabilmektir. Bilgiye öğrencinin kolay ulaşabilmesini sağlamaktır. Ancak bizim esas görevimiz bilgiyi nasıl kullanabileceklerini öğrencilerimize aktarmaktır. Bunu yaparken de her şeyin başı sevgidir” dedi. Fizik öğretmeni Lütfi Tok ise, “Bana göre öğretmen, hayatın temelidir. Her mesleğin temelinde öğretmenin bizzat emeği vardır. Bütün öğretmenler yetiştirdiği insanların bir yerlere gelmesinden dolayı gurur duyar. Öğretmenlerin maddi bir kazancı fazla yoktur. Tek kazancı gururdur” diye konuştu. Etkinliğin sonunda öğretmenleri ve arkadaşları ile geçmiş günleri yad eden Başkan Zolan’a ortaokula kayıt olduğu kayıt defterinin bir nüshası hatıra olarak verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.