Başkan Zolan şairleri ağırladı

Başkan Zolan şairleri ağırladı

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Denizli Uluslararası 2’nci Yaren Şairler Şöleni için kente gelen şairler Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti. Başkan Zolan, “Şehir demek sadece binalar, yollar, parklar demek değil. Gönüller

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Denizli Uluslararası Yaren Şairler Şölenine katılan şairler Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret etti. Ziyarete, Azerbaycan Milletvekili Ganira Pashayeva, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Yaren Şairler Şöleni Onur Konuğu Bahattin Karakoç ile Türkiye'nin ve Türk dünyasının önde gelen şairlerinden oluşan bir heyet katıldı. Ziyaret ve organizasyona katılımları nedeniyle şairlere teşekkür eden Başkan Osman Zolan, “Şehir demek sadece binalar, yollar, parklar demek değil. Gönüller yapmak gerekiyor, gönlü ve ruhu da beslemek gerekiyor. Bunun bir yolu da bir dalı da şiir. Denizli’de yapmış olduğumuz bu etkinliğe katılarak sanata katkı sunmuş oluyorsunuz. Bu işi daha da geliştirerek, daha da anlamlandırarak devam ettirmek istiyoruz” dedi.

 

“Gençleri okumamız lazım”

 

Başkan Zolan şöyle devam etti: “Denizli’de kurmuş olduğumuz Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu’ndaki arkadaşlarımız da bu konuda bilgi ve deneyimleri ile bizlere yol gösteriyor. Ben onlara da sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Benim en çok hoşuma giden, gençlerin ilgisiydi. Bizim gençleri okumamız lazım. Gelmelerini beklemek değil onlara gitmek lazım. Bununla birlikte başka projelerle gönül köprüsü kurmak ve gençlerimiz arasında bu gönül bağını güçlendirmemiz lazım.”

 

“En iyi yol şiir”

 

Okul ziyaretlerine katılan şairlere teşekkür eden Başkan Zolan, “Gençlerimize milli ve manevi değerlerimizi anlatmamız gerekiyor. Eğer biz gençlerimize milli manevi duygularımızı aktaramazsak, gelişen bu iletişim çağında farklı

yönlendirilebilirler. Ne kadar kanıyla canıyla bizden olsa da ruh ve düşünce olarak bizden olmazlarsa bizim geleceğimiz olmaz. Özümüzü, gençlerimize anlatmamız gerekiyor. Bunun da en sade yolu şiir. Topyekun seferberlik ruhuyla, hareket ederek gençlerimizi bilinçlendirmemiz gerekiyor. Bunu da yapacak olan sizlersiniz. Biz bu işin organizasyon tarafındayız, üstadı sizlersiniz” diye konuştu.

 

Azeri Milletvekili Pashayeva:

“Burada olmaktan çok memnunuz”

 

Bir şehrin kültürle anılmasının önemine değinen Azerbaycan Milletvekili Ganira Paşayeva, “Bir şehrin kültürle daha fazla öne çıkması ve görünmesi çok güzeldir. Görüyorum ki Denizli’de her geçen gün o görüntüyü daha da artırıyorsunuz. Azerbaycan adına burada olmaktan dolayı çok memnunuz. Görüşmeler çok güzel geçti. Size çok teşekkür ediyoruz. Azerbaycan’da sizin başkanlığınızda şehrin ileri gelenlerinin katılımıyla bir Denizli gecesi düzenlemek istiyoruz” dedi.

 

Şairlerden Başkan Zolan’a teşekkür

 

Yaren Şairler Şöleninin onur konuğu Bahattin Karakoç ise, şiir dünyasını aydınlatan bu etkinlik nedeniyle Başkan Zolan’a teşekkür ediyorum” dedi. Karakoç, Denizli’yi ve özellikle teleferiği çok beğendiğini belirterek; Başkan Zolan’a çalışmalarında başarılar diledi. Şairler kent merkezinde ve ilçelerdeki konferanslarla şiirle ilgilenen gençlerle bir araya gelmekten ve şiir konuşmaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek Başkan Osman Zolan’a böyle bir organizasyona verdiği desteklerden dolayı teşekkür ettiler.

 

Başkan Zolan’a Karabağ albümü

 

Ziyaretin sonunda Azerbaycan Milletvekili Ganira Pashayeva, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a Karabağ’da yaşamış sanatçıların eserlerinden oluşan bir albüm hediye etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.