Başsavcı,Rejim Değişikliği İsteyenlere Soruşturma Açsın

Başsavcı,Rejim Değişikliği İsteyenlere Soruşturma Açsın

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, CHP Genel Başkanı hakkında açılan soruşturma için "Genel Başkanımın ifadeleri ülkemizde rejim değiştirme çabalarına karşı gösterilmiş direncin ifadesidir. Asıl rejimi yıkmaya çalışan Meclis Başkanı ve Başbakanlığı dö

A+A-

CHP Milletvekili Kazım Arslan'ın açıklaması şöyle:

 

 

"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu hakkında TOBB'da yapmış olduğu konuşma nedeniyle soruşturma başlatmış. Söylenen söz çarpıtılmış, farklı bir alana çekilmek suretiyle Genel Başkanımıza haksız saldırılar başlamıştır. Halbuki bu ifade, esasen Türkiyemizde rejim değiştirme çabalarına karşı gösterilen bir direncin ifadesidir.

 

Hukukçu bir vekil olarak çok merak ediyorum; muhalefet aleyhine soruşturma açmaya hemen başlayan Cumhuriyet Başsavcısı, Meclis Başkanı İsmail Kahraman "Laiklik Anayasa'dan çıkarılmalıdır, dindar bir Anayasa yapılmalıdır" dediği zaman, Cumhuriyetin temel ilkelerine ve yeminine aykırı hareket eden ve anaya suçu işleyen İsmail Kahraman hakkında şimdiye kadar neden soruşturma açmamıştır?

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Başbakan iken, "Demokrasi bir amaç değil,bir araçtır,istediğin kadar gider,istediğin yerde inersiniz" demiştir. Yine Emine Erdoğan "Doksan yıllık enkazı kaldırdık" demiştir. Peki bu sözler Cumhuriyet'e ve demokrasiye karşı söylenmiş,rejimi dönüştürmek ve Cumhuriyet'i ortadan kaldırmak için ortaya atılmış sözlerdir.

Bunun için şimdiye kadar neden bir soruşturma yoktur!

Yine PKK, Kandil ve İmralı ile mücadele edecekleri yerde, müzakere etmek üzere masaya oturan, PKK'nın bütün faaliyetlerine göz yuman, dağdan şehre inmesine, seyyar mahkemeler kurarak onların sınırdan içeri girmesine ve silahlanmasına, şehirlerde hendekler kazmasına ve güçlenmesine imkan veren, görmezlikten gelen,askeri kışlasına, polisleri karakola hapseden,Valilere operasyon izni vermeyen,"ne istedilerse verdik, bizleri aldatmışlar" diyerek PKK'ya yardım ve yataklık etmekten suçlu olan Cumhurbaşkanı hakkında neden soruşturma açmıyorsunuz?

Bunların hepsi anayasal suç olduğu halde daha ne bekliyorsunuz ? 

Bu eylemler ve söylemler ortada iken, ana muhalefet partisi olarak görüş ve düşüncelerimizi söyledik diye soruşturma açarak üzerimizde baskı oluşturmak suretiyle,muhalefeti susturmak mı istiyorsunuz?

Ne yaparsanız yapın bunu başaramayacaksınız, bizleri de susturamayacaksınız.Atatürk ilke ve devrimlerini,başta Laik Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi korumak için konuşmaya ve mücadeleye devam edeceğiz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.