Bir isterken üç çocukları oldu

Bir isterken üç çocukları oldu

Denizli'de Herdem ve Fatih Özgül çifti, tüp bebek yöntemiyle üçüz bebek sahibi oldu. 5 yıl önce evlenen çift, aşılama yöntemiyle doğan üçüz erkek bebeklerine Ramazan Engin, Ahmet Erdem, Saim Ege adlarını verdi.

A+A-

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)

Denizli'de İngilizce öğretmeni Herdem Özgül (31) ile makine mühendisi Fatih Özgül (33),  5 yıl önce evlendi. Evliliklerinin ilk yıllarında doğal yollarla çocuk sahibi olamayan çift, tüp bebek tedavisine başladı. Özel Ege Hastanesi'nde Dr. Mehmet Gencer'in uyguladığı aşılama yöntemiyle Herdem Özgül hamile kaldı. Herdem Özgül, hamileliğinin 34'üncü haftasında üçüz bebek dünyaya getirdi. 1900'er gram ağırlığında doğan üçüzler iki hafta yoğun bakımda tutulup takip edildikten sonra taburcu edildi.

 

'MUTLULUĞUMU ANLATAMAM

 

Bir çocuk isterken üç çocuk sahibi olan Herdem ve Fatih Özgül çifti, mutluluklarının tarifi olmadığını söyledi. Üç bebeğini kucağına alan anne Herdem Özgül, çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Bir çocuk sahibi olmak isterken üç çocuğumuz oldu. Hamilelik sürecim sıkıntılı geçmedi. Annelik çok özel bir duygu. Biz üç kardeşiz, şimdi de üç oğlum oldu. Mutluluğumu anlatamam. Bebeklerimiz bize, biz bebeklerimize alışmaya çalışıyoruz" dedi. Baba Fatih Özgül de, "Baba olmak bambaşka bir duygu. Bir anda üç çocuk babası oldum. Çok mutluyum" dedi.

 

'ÇOK SIKINTI YAŞANMADI'

 

Tedavi süreciyle ilgili bilgi veren Op. Dr. Mehmet Gencer şunları söyledi:

 

"Bebeği olmayan hastalarımızın bebek sahibi olması için kullandığımız yöntemlerden biri aşılama yöntemi. Basit aşamalarda sonuç elde edemediğimizde uyguluyoruz. Aşılamada çoğul gebelik oluyor. Hastamıza diğer yöntemlerden sonuç alamayınca aşılama yöntemini uyguladık ve ilk aşılamamızda gebelik gerçekleşti. Üçüz gebeliklerde gebelik sıkıntılı geçer ama bu hastamızda çok sıkıntı yaşanmadı. 34 haftalıkken doğum gerçekleşti. Üçüz bebekler ortalama bir, bir buçuk kilo civarında doğar. Bu üçüzlerimiz 1900 gram civarında doğdular." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.