Bu Cihaz Türkiye'de Bir İlk...

Bu Cihaz Türkiye'de Bir İlk...

Türkiye’nin ilk yerli yer altı kablo arıza tespit cihazı (Yüksek Gerilim Darbe Generatörü) ‘’SNS DGG 101’’ markasıyla üretildi.

A+A-

Elektrik dağıtım şirketleri ve diğer büyük işletmeler ile mühendislik bürolarının bugüne kadar ithal etmek zorunda kaldığı cihazı geliştiren, sektörün deneyimli kuruluşlarından Açı Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi İSO (TS EN 9001: 2008) ve CE belgelerini alırken, ürünün alanında tek yerli cihaz olması nedeniyle ‘Faydalı Ürün’ patent başvurusunu da yaptı. Cihazın Türkiye distribütörlüğünü ise merkezi Denizli’de bulunan Enerjisan Elektrik Pazarlama Limited şirketi aldı.

 

Yeraltı kablolarında meydana gelen kablo arızalarının tespiti ve sorunun giderilmesi konusunda, zamanla yarışıldığını belirten yetkililer, ‘SNS DGG 101 cihazıyla arızalarda en iyi sonuç elde edilmektedir’ dedi. İthal cihazların maliyetinin yüksek olduğunun altını çizen yetkililer, yerli arıza tespit cihazının bu nedenle daha ekonomik ve daha pratik özelliklere sahip olduğunu vurguladı. Ayrıca cihazın kolay taşınabilme özelliğinin bulunduğu dikkat çekilerek, SNS DGG 101’in pratiklik özelliğine vurgu yapıldı. Cihazın diğer özellikleri konusunda ise şu görüşlere yer verildi:

 

‘’SNS DGG 101, ölçüm noktasında enerji var ise 220 V ile yok ise kendi içindeki AKÜ- İNVERTÖR sistemi yardımı ile çalışabilmektedir. Cihaz, çalışma sırasında Yüksek Gerilimi sadece darbe anında oluşturduğu için kablonun herhangi başka bir noktasında arızaya neden olmaz. Piyasadaki diğer ithal cihazlarda bu özellik bulunmamaktadır. İthal cihazlarla yapılan ölçümlerde, işlem sırasında Kablo Yüksek Gerilim altında kaldığından, başka bir zayıf noktasından yeni arızalar üretebilmektedir. Cihaz 40x50x95 cm. ebadında ve 45 kg. ağırlığa sahiptir. Normal binek arabalarının bagajında taşınabilmektedir. Özellikleri itibari ile tamamen piyasadaki cihazlardan farklı bir teknolojiye sahiptir. Cihaz kasası alüminyumdan imal edilmiş olup ‘’2 yıl ‘’garanti kapsamındadır.’’

 

‘’Yerli Yer Altı Kablo Arıza Tespit Cihazının’’ Türkiye distribütörü Enerjisan şirketi ise ‘’SNS DGG 101’’ cihazının tüm özelliklerinin yer aldığı www.enerji-san.com adıyla web sitesi açtıklarını belirterek, enerji sektörünün talepleri doğrultusunda uygulamalı testlere ve satışlara başlandığını bildirdiler.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.