Bu Haberi Okuyunca Ayağa Kalkıp Alkışlayacaksınız

Bu Haberi Okuyunca Ayağa Kalkıp Alkışlayacaksınız

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 68 şehit ailesine konut verdi.

A+A-

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 68 şehit ailesine konut verdi.

Şehit aileleri konutlarını Noter huzurunda çekilen kurayla belirledi.


Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Belediye Meclis Salonunda şehit yakınlarıyla bir araya gelerek, ikamet edecekleri konutlarının kuralarını çektirdi.

Oda ve dernek başkanları ile Belediye Meclis üyelerinin hazır bulunduğu kura çekiminde duygusal anlar yaşanırken, şehit yakınları Belediye Başkanı Şevket Can’a ahde vefasından dolayı teşekkür etti.

 “Şehit yakınlarımıza ne yapsak azdır” diyen Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus’ta ikamet eden tüm şehit yakınlarını konut sahibi yaptıklarını, tapularını ilerdeki bir tarihte törenle dağıtacaklarını söyledi.


Hilal konutlarında 14, Hürriyet konutlarında ise 54 adet olmak üzere toplamda 68 konutu şehit ailelerine kurayla vermenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Can, “Ülkemiz için, milletimiz için, bayrağımız için, dinimiz için, bu ülkenin bir karış toprağı için hayatlarını hiçe sayarak Hakk’ın rahmetine kavuşan, şehitlik mertebesiyle şereflenen evlatlarınızın, annesi babası ve kardeşleri olarak sizleri saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum. Şehitlik mertebesinin kutsallığını dinimizce hepimiz biliyoruz. Şehitler bizim şerefimizdir, gaziler bizim onurumuzdur” dedi.

Göreve geldikleri günden bugüne şehitlere ne yapabiliriz çalışması içinde olduklarını belirten Başkan Can, “Tarsus Belediye Başkanı olarak 2014 seçimlerinden itibaren göreve geldiğimiz günden bugüne kadar şehrimize hizmet ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. “Şehitlerimiz için ne yapabiliriz?” diye düşündük, eninde sonunda Hürriyet Mahallemizde yer alan Hürriyet Konutlarında, belediyemize ait daireleri Meclisimizde karar alarak şehit ailelerimize vermeyi düşünüyoruz.


Burada meclis üyelerimizin tamamına huzurunuzda teşekkür ediyorum. Şehit ailelerimize konut projemiz bugün son noktaya geldi. Noter huzurunda kuralarımızı çekip, olağanüstü meclisimizi Cuma günü topladıktan sonra, çekmiş olduğumuz kuraların onayını aldıktan sonra, encümen kararını alıp, yetiştirebilirsek önümüzdeki hafta içerisinde Tapu Müdürlüğü’nden rica edip sizlere tapularınızı teslim edeceğiz. Bu vesileyle bütün şehitlerimizi, rahmetle, şükranla ve minnetle anıyorum. Mekanları cennet olsun. Şehitlerimiz, bugünlere gelmemize vesile olan, vatanımız ve bayrağımız için canlarını hiçe sayan kahramanlarımızdır. Bizde Tarsus Belediyesi olarak şehitlerimize bir nebzede olsun vefa borcumuzu ödemek adına bu projeyi geliştirdik. Düşüncemiz; Türkiye’deki bütün belediyelerin bu projeyi örnek alması ve uygulanması yönünde. Şu anda Tarsus Belediyemize şehitlik belgesiyle müracaat eden toplam 68 tane ailemiz var. Tarsus Nüfusuna kayıtlı olan, Tarsus nüfusunda kayıtlı olmasa da Tarsus’ta ikamet eden bütün şehitlerimizin müracaatlarını kabul ettik. Bugüne kadar da bize müracaat edip geri dönen hiçbir şehit ailemiz olmadı. İnşallah bu yaptığımız uygulama Türkiye’ye örnek olur bütün belediyeler de bu vesileyle “şehitlik” mertebesine erişmiş olur. Şehitlerimizin yüzü suyu hürmetine “ailelerine birer ev” kampanyasını biz başlattık, biz öncülüğünü yaptık. İnşallah bunun da devamı Türkiye’ye yayılır diye ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Can’ın konuşmasının ardından Noter huzurunda aileler konutlarını belirlediler.

Şehitlerin kiminin çocuğu, kiminin eşi, kiminin annesi ve babasının çektiği kura töreninde duygusal anlar yaşandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.