Bunlar Nazi Kalıntısı Irkçılardır

Bunlar Nazi Kalıntısı Irkçılardır

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Hollanda’nın Türkiye karşıtı tavrını sert bir dille kınadı. Şahin Tin, “Avrupa'da nükseden nazi kalıntısı ırkçı yaklaşımlar, Türkiye’nin değil dünyanın üzerinde kafa yorması gereken insanlık sorunudur” dedi.

A+A-

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Hollanda’nın, Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçuş iznini iptal etmesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Betül Sayan Kaya’nın özgürlüğünün kısıtlanması ve ardından sınır dışı edilmesini sert bir dille kınadı. Milletvekili Şahin Tin, “Hollanda'nın Dışişleri Bakanımızın uçuş iznini iptal etmesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya’nın Hollanda’da konvoyunun durdurularak özgürlüğünün kısıtlanmasının ardından sınır dışı edilmesi, Avrupa'nın demokrasi standardı bakımından endişe vericidir. Hollanda’nın 1970’li yıllarda Türk kardeşlerimizin yaşadığı evlere ve kahvehanelere nasıl faşizanca saldırıldığını unutmadık” dedi.

 

BUNLAR NAZİ KALINTISI IRKÇI YAKLAŞIMLAR

 

Milletvekili Şahin Tin; “Avrupa’da nükseden nazi kalıntısı ırkçı yaklaşımlar, Türkiye'nin değil dünyanın üzerinde kafa yorması gereken insanlık sorunudur. Avrupa'nın Türkiye'ye ve Türk milletine karşı bu tavrı, kendini küçültse de, bizim milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirir. Avrupa ne yaparsa yapsın devletimizin bekasına asla zarar veremeyecek. Bizlerde bu aymazlık içeren tavırlar karşısında inadına milli irade diyecek, tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan ülkümüzden taviz vermeyeceğiz. Güçlü Türkiye için 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda milletimizle birlikte ‘evet’ diyeceğiz. Dış İşleri Bakanımızın uçağına iniş izni vermeyerek büyük bir yanlışa imza atan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza tutsak muamelesi yapan Hollanda bilsin ki Sayın Bakanımız Hollanda’nın tutsağı değildir ve özgürlüğü asla kısıtlanamaz. Hollanda’nın uyguladığı bu adi tavrı bir terbiyesizlik olarak nitelendiriyor ve nefretle kınıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.