Büyük turnuvada kupalar sahibini buldu

Büyük turnuvada kupalar sahibini buldu

Merkezefendi Belediyesi’nin 32 takımla düzenlediği ‘2016 Kardeşlik Turnuvası’ muhteşem bir finalle sonuçlandı. Lise 1. ve 2. sınıflarda Hilmi Özcan Anadolu Lisesi rakibi İş Adamları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni 4-3 yenerken, lise 3. ve 4. sınıflard

A+A-

Merkezefendi Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği ‘2016 Kardeşlik Turnuvası’ sona erdi. Turnuvanın finali Akkonak Dr. Samim Gök Stadı’nda düzenlendi. Turnuvaya Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ve protokol üyeleri katıldı.

Turnuvada kıyasıya oynanan final mücadeleleri ise nefes kesti. Lise 1. ve 2. sınıflarda Hilmi Özcan Anadolu Lisesi rakibi İşadamları Meslek Lisesi ile finalde karşılaştı. Mücadeleye İş Adamları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi etkili başlayan taraf oldu. Bulduğu 3 golle oyunu kazanmaya yakın olan İş Adamları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, rakibi Hilmi Özcan Anadolu Lisesi’nden kalesinde bir anda gördüğü 4 gole engel olamadı. Bir tarafta üzüntü hâkimken diğer tarafta mutluluk vardı. Maç son düdüğü geldiğinde skorboarda Hilmi Özcan Anadolu Lisesi’nin müthiş geri dönüşü yazıldı. Skor:4-3

CEDİDE ABALIOĞLU UZATMALARDA ŞAMPİYON

İlk maçın ardından bir diğer final karşılaşması da lise 3. ve 4. sınıflarda Cedide Abalıoğlu İmam Hatip Lisesi ile Hilmi Özcan Anadolu Lisesi arasında oynandı. Kıran kırana mücadele de şampiyonluğa son dakikada bulduğu 2. golle uzanan Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu. Maç sonunda ise hem sahada hem de tribünde büyük coşku vardı.

2 YILDIR TURNUVANIN DA EN CENTİLMEN TAKIMI OLDULAR

Maçların sonunda şampiyon olan Hilmi Özcan Anadolu Lisesi ile Cedide Abalıoğlu İmam Hatip Lisesi’nde coşku tavan yaptı. Düzenlenen turnuvanın en centilmen takımı İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi oldu. Yine turnuvada 26 golle gol kralı Olguncan Gülercin ödülünü aldı. Turnuvanın üçüncüleri Aydem Fen Lisesi, Denizli Anadolu İmam Hatip Lisesi kupa ve madalyalarını aldı. Büyük turnuvanın ikincileri olan 9 ve 10. sınıflarda İşadamları Mesleki ve Teknik Lisesi ile Hilmi Özcan Anadolu Lisesi ödüllerini aldı.

KUPA BEYİ CEDİDE ABALIOĞLU İMAM HATİP LİSESİ

2 ay süren büyük turnuvada şampiyonluğa 11 ve 12. sınıflarda Cedide Abalıoğlu İmam Hatip Lisesi ikinci kez şampiyonluğa uzandı. Yine turnuvanın 9 ve 10. sınıflarda Hilmi Özcan Anadolu Lisesi şampiyon oldu. Şampiyonların kupalarını ve madalyalarını Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü ile Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu verdi.

“MERKEZEFENDİ’DE SPOR HERKESİN BİR AKTİVİTESİ OLACAK”

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, turnuva finalinde yaptığı konuşmasında “Merkezefendi Belediyesi Kardeşlik Futbol Turnuvası’nın bugün finalini gerçekleştiriyoruz. Ben her şeyden önce bu turnuvada finale kadar gelen İş Adamları Teknik Meslek Lisesine, Hilmi Özcan Anadolu Lisesi’ne ve Cedide Abalıoğlu İmam Hatip Lisesi’ne çok teşekkür ediyorum. Merkezefendi’ de yola çıkarken sporla ilgili felsefemizi belirlerken demiştik ki; Merkezefendi’de spor pazar akşamları ekranların başına kilitlenerek izlenen bir faaliyet olmaktan çıkarılacak, bizzat Merkezefendi’ de yaşayan her vatandaşımızın yapmış olduğu yapacak olduğu bir aktivite haline getirilecek. Bununla ilgili spora olan yatırımımızı göreve geldiğimiz ilk günden beri devam ediyoruz. Hepimizin bildiği gibi okullarımıza halı sahalar kazandırıyoruz. Egenin en büyük Skate parkını yaptık. Amatör spor kulüplerimize geçtiğimiz dönem içerisinde çok önemli yardımlarda bulunduk. Engelli sporcularımızla ilgili onlara bir takım malzeme yardımında bulunduk. Yine okullarımızla ilgili spora ilişkin akademik başarının sporla desteklenmesi anlamında tüm okullarımıza ulaşım yardımımızda bulunduk. İnşallah önümüzdeki dönem spora olan yatırımımızı devam ettireceğiz. Tabi spor bizim için bir kardeşlik vesilesi Merkezefendi ilçemizi kurarken Merkezefendi sağlıkla, mutlulukla ve kardeşçe yaşayan insanların ilçesi olacak demiştik. Sporu da bu anlamda bir araç olarak görüyoruz. İnşallah bugün burada yaşanan bu coşkumuzun bu kardeşlik duygumuzun daha da gelişerek önümüzdeki yıllarda Merkezefendimize damgasını vurmasını bekliyoruz ve herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

İBANOĞLU, “GURUR DUYDUK”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Başkan Subaşıoğlu’nun açıklamalarının kendilerini heyecanlandırdığını belirtti. İbanoğlu, “Merkezefendi Belediyesi’ nin her geçen güzelleşen organizasyonunun ikincisi gerçekleşiyor. Başkanımızın konuşmalarını dinlerken hem heyecan ve gurur duydum. Gençlimiz adına yapılan çalışmaları hizmetleri görmek ilin gençlikle ilgili sorumlu il müdürü olarak bizleri de mutlu etti” dedi. 

“BU ETKİNLİKLER İLÇEMİZİ FARKLILAŞTIRIYOR”

Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü de yaptığı açıklamada “ Belediyemiz tarafından düzenlenen birlik beraberlik ve kardeşlik turnuvası sonu gelmiş bulunuyoruz. Bu etkinlikler ilçemiz farklılaştırıyor. Bunun için herkese teşekkür ediyorum. Spor birlik ve beraberliğin kardeşlik duyguların gelişmesinde en önemli etkendir” dedi.

ŞAMPİYONLUK KUTLAMALARI ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ

Maç sonundaki şampiyonluk kutlamalarında Feray Şenkibar şefliğinde Pamukkale Üniversitesi Türk Halk Müziği Topluluğu’nun müzik şöleni sahnelendi.  Şampiyon takımlar Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ile özçekim yaptı. O anlar yine renkli görüntüler ortaya çıkardı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.