Büyükşehir "İlk"lere İmza Atıyor

Büyükşehir "İlk"lere İmza Atıyor

Denizli'nin ilk arda germe köprüsü ile trafik rahat bir nefes alacak

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın müjdesini verdiği Denizli'nin ilk ard germe köprüsü inşaatı hızla yükseliyor. İzmir Bulvarı üzerinde 1. ve 2. Sanayi ile 3. Sanayi bölgelerini birbirine bağlayacak Sanayi Bağlantı Köprüsü ile bölge trafiği rahat bir nefes alacak; zamandan ve yakıttan büyük tasarruf sağlanacak.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın müjdelediği ve kentin ilk ard germe köprüsü olacak Sanayi Bağlantı Köprüsü inşaatı hızla devam ediyor. İzmir Bulvarı üzerinde 1. ve 2. Sanayi ile 3. Sanayi bölgelerini birbirine bağlayacak kavşak ile sanayi siteleri arasındaki trafik akışı hız kazanacak. Sanayi Bağlantı Köprüsü ile bir yandan bölge trafiği nefes alacak diğer yandan geçmişte bu alanda meydana gelen trafik kazalarından dolayı can ve mal kayıpları yaşanmayacak. Sanayi Bağlantı Köprüsü ile birlikte inşa edilecek köprü, ard germe tekniği ile inşa edilen Denizli’nin ilk köprüsü olacak. Türkiye’nin yapım tekniği açısından en zor köprülerinden birisi olacak köprü, 5 ayak üzerine inşa ediliyor. 4 ayak açıklığı bulunan köprünün, orta yaka açıklığı 52 metre, baştaki iki ayak açıklığı ise 32 metre olacak. Bağlantı yolları dahil köprünün toplam uzunluğu 500 metre olacak.

 

Büyükşehir’den trafikte kalıcı çözümler

İzmir Bulvarı'nda yapımı devam eden Sanayi Bağlantı Köprüsü çalışmalarını inceleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kentte yaşanan trafik sorununu kökten çözmek için başlattıkları seferberliğin hızla sürdüğünü söyledi. Milyonlarca liralık ulaşım yatırımlarıyla trafikte kalıcı çözümler getirdiklerini, bunlardan birinin de Sanayi Bağlantı Köprüsü olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Halkımızın daha kaliteli ve daha güvenli ulaşım imkanına kavuşması için gece gündüz çalışıyoruz. Çevre yolları, köprülü kavşaklar, kavşak düzenlemeleri ile bir çok çalışma yapıyoruz. Günü kurtaran makyaj çalışmalarla değil geleceğimize kalıcı eserler bırakmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

 

Zamandan ve yakıttan büyük tasarruf sağlanacak

Sanayi Bağlantı Köprüsü ile bir yandan bölge trafiğinin rahatlayıp, kaza riskinin minimuma ineceğini diğer yandan ise zamandan ve yakıttan büyük tasarruf sağlanacağını vurgulayan Başkan Zolan, "Bu projemizle Denizlimiz bir ilkle daha tanışıyor. Teknik anlamda yapımı en zor olan kentimizin ilk ard germe köprüsünü inşa ediyoruz. İki sanayi sitesini birbirine bağlayacağımız bağlantı köprüsünü kısa sürede tamamlayıp hizmete alacağız. Şimdiden Denizlimize hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.