Büyükşehir'den Akıllı Ulaşım Dönemi

Büyükşehir'den Akıllı Ulaşım Dönemi

Geçen yıl ulaşımda seferberlik başlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi, fiziki alt yapının yanında teknolojinin de tüm imkanlarını kullanarak toplu taşıma sisteminde akıllı ulaşım dönemini başlattı.

A+A-

Türkiye'ye örnek olacak proje ile vatandaşlar masa üstü veya mobil iletişim araçlarından belediye otobüslerinin anlık konum bilgileri, otobüs hareket saatleri gibi bir çok bilgiye anında ulaşıyor.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma sisteminde Türkiye'ye örnek olacak bir proje başlattı. Trafik yoğunluğunun ve kentsel ulaşım sorunlarının çözülmesi, daha hızlı ve konforlu ulaşım hizmeti verilmesi ve yolcu-sürücü güvenliğinin sağlanması için gerçekleştirilen proje ilk olarak Denizli Büyükşehir Belediyesi otobüslerinde faaliyete geçti. Birçok alanda olduğu gibi teknolojinin kullanımında da lider konumda olan Denizli Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Akıllı Şehir uygulamalarından biri olan "Ulaşım Portalı"nı hizmete açtı. Web tabanlı çalışan ve herhangi bir uygulama yüklemeye gerek kalmadan internete erişimi olan tüm cihazlarda kullanılabilen uygulama ile; otobüslerin hatta göre anlık konum bilgileri, otobüs hareket saatleri, kart dolum noktaları, duraktan geçen hat bilgileri, kart türleri ve ücret tarifeleri, ulaşımla ilgili anlık duyuru ve haberleri, talep, öneri ve şikayet erişimi, iletişim bilgileri, etrafımdaki duraklar (Mobil) ve çevremdeki otobüsler (Mobil) izlenebiliyor.

 

Ulaşım Portalı: https://ulasim.denizli.bel.tr

 

https://ulasim.denizli.bel.tr adresi ile giriş yapılan Ulaşım Portalının hem masa üstü bilgisayarlar hem de mobil cihazlar için ayrı ayrı tasarlandığı ifade edilirken, mobil cihazlarda konum bilgisine (GPS) göre pratik alanlar barındırdığı belirtildi. Tamamen Büyükşehir Belediyesi Bilgi işlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen uygulamanın toplu ulaşım imkanlarını kullanan vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile kullanılacağı beklenirken, akıllı mobil cihazların yaygın olarak kullanıldığı günümüzde, konum bilgisiyle entegre çalışan uygulama sayesinde bütün durakların Akıllı Durak haline geldiği kaydedildi. Durakta bekleyen vatandaşların mobil cihazı ve Ulaşım Portalı uygulaması ile istediği hatta ait otobüsleri interaktif bir şekilde an be an nerede bulunduğunu ve kendisine ne kadar mesafede olduğunu göreceği, bunun yanında

  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.