Büyükşehir'den örnek bir proje daha

Büyükşehir'den örnek bir proje daha

Denizli Büyükşehir Belediyesi mahalle muhtarlarının başkanlığında oluşturulan ve ilk olarak 8 mahallede başlatılan "Benim Mahallem" projesi başlattı.

A+A-

Proje ile mahalle ölçeğinde yönetim birimi oluşturarak, karar süreçlerine halkın katılımının sağlanması ve mahallenin ortak ihtiyaçlarının belirlenerek, mahallenin yaşam kalitesinin geliştirilmesi hedefleniyor.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi tarafından kısa bir süre önce başlatılan ve şu ana kadar 8 mahallede kurulumu tamamlanan "Benim Mahallem" projesinin tanıtımı ve iftar yemeği yapıldı. Beyaz İnci Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen iftar programına, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Zeytinköy, Muratdede, Hacıkaplanlar, Anafartalar, Bahçelievler, İlbade, Gültepe ve Yunus Emre Mahalle muhtarları,  mahalle meclisi temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Benim Mahallem projesinin diğer illere örnek teşkil edeceğini kaydederek, "Kent Konseyi olarak mahallelerimizde mahalle meclisleri kurmayı hedefledik. Benim Mahallem projemizin amacı muhtarlarımıza yardımcı olarak yerelde demokrasinin en kılcal damarlara kadar yerleşmesini sağlamaktır" dedi.

 

"Herkes alınan kararlarda söz sahibi olsun"

 

Değirmenci, "Çocuklarımızla, gençlerimizle, kadınlarımızla, erkeklerimizle, yaşlılarımız ve engellilerimizle yani mahallede yaşayan herkes alınan kararlarda söz sahibi olsun istiyoruz. Benim Mahallem projemiz ile mahalle sakinlerini yeninden tanıştırmayı hedefliyoruz. Mahalle sakinlerinin daha fazla kaynaşması ile birlikte ileriye yönelik güzel fikirler ortaya çıkacaktır. Biz de bunlara vesile olalım istedik. İlk olarak 8 mahallede projemizi başlattık. Önümüzdeki süreçte Denizli’deki bütün mahallelerimizde muhtarlarımız başkanlığında bu projemizi hep beraber daha güzel yerlere taşıyacağız" şeklinde konuştu.

 

"Gönül birliğini Benim Mahallem projesi ile sürdüreceğiz"

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.