Çanakkale Milletin En Kararlı ''HAYIR''ıdır

Çanakkale Milletin En Kararlı ''HAYIR''ıdır

Dünya tarihine yön veren Çanakkale Zaferi, Türk Milletinin geleceği, varlığı, bağımsızlığı için en büyük mücadelesidir. Mazlum milletlerin kurtuluşu için ilk adım ve emperyalizme karşı en anlamlı cevaptır.

A+A-

Türk Milleti, gücüyle neler başarabileceğini Çanakkale'de ortaya koymuş, emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine karşı en kararlı “Hayır”ını haykırmıştır.

Bugün Çanakkale Zaferi’ndeki eşsiz komutanlık dehası dünya tarihinde yer etmiş, birliğimiz ve beraberliğimizin simgesi olmuş, Dünyaya meydan okunmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk’ü, Türk Milleti’nin makus talihini değiştirecek önderi ortaya çıkaran Çanakkale Zaferi, 102. Yıldönümünde bize mücadele etmenin ne kadar önemli olduğunu göstermekte; kişilere ve hanedanlara bağlı kalan değil millete bağlı olan Cumhuriyetimizin değerini bir kez daha ortaya koymaktadır. 

Biz, “Çanakkale geçilmez” sözünü bir asır önce söylemiş bir milletin evlatlarıyız. Bizleri bugünlere getiren Cumhuriyetimizden ve demokrasimizden vazgeçemeyiz. Biz, saltanatın basiretsiz yönetimine karşı çıkmış, egemenliği saraydan alıp Türk Milletine emanet etmiş halk çocuklarının torunlarıyız. 

Şimdi Çanakkale’de dünyaya karşı en anlamlı “Hayır”ını haykırmış bu milletin çocuklarına, yani bize yeni bir tarihi görev düşmektedir. Saltanatın, Saray heveslilerin Türkiye’yi geri götürecek, Çanakkale’deki birlik ve beraberliğimizi bozacak hamlelerine karşı Çanakkale ruhuyla “Hayır”ı haykırmalı, her türlü darbe, bölme ve bölünme girişimine karşı ortak tepkimizi "HAYIR" oylarımızla sandığa mutlaka yansıtmalıyız. 

Zorluklar önünde asla pes etmeyen atalarımızın mirasını korumak ve Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatmak için Çanakkale ruhunun takipçisiyiz. Çanakkale ruhunu hiç kaybetmedik ve kaybetmeyeceğiz. Bu ruh ile Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkacağız. 

Bu inançla, Çanakkale şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.

Kazım ARSLAN

CHP Denizli Milletvekili

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.