Çekirdeksiz Karpuz Üretiliyor

Çekirdeksiz Karpuz Üretiliyor

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, göreve başladığı 2014 yılında “Çal’ı tarım kenti yapacağız” diye bulunduğu vaadi yerine getirmeye devam ediyor.

A+A-

Yapılan teşviklerle bu yıl 300 dekar sarımsak ekimi sağlandı. Şimdi de çekirdeksiz karpuz fideleri Çal’ın bereketli topraklarıyla buluştu. Çal’da başlatılan Tarım Kenti Projesi giderek genişliyor. Başkan Fethi Akcan, örtü altı seracılık projesinin başarıya ulaşması ve sera alanlarının artmasından sonra Çal’da daha önce yapılmayan tarımsal faaliyetlerin de başlatılması için Çal Ziraat Odası’nın işbirliğinde çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan teşviklerle bu yıl 300 dekar sarımsak ekimi yapıldı. Üreticilere, seracılıkta olduğu gibi Pazar garantisi verildi.

FİDELER DİKİLDİ

Çal’ın bereketli topraklarında şimdi de çekirdeksiz karpuz yetiştirilecek. Aşağıseyit Mahallesi’nde çiftçilik yapan Metin Yıldırım ile Duran Bağcı, 70 dekar çekirdeksiz karpuz dikimi yaptı. Başkan Fethi Akcan, “Önce piyasa araştırması yapıyoruz, tüccarlar, ihracatçı firmalar ile görüştükten sonra üreticilerimizi harekete geçiyoruz. İnsanlar artık büyük karpuz yemeyi sevmiyor, ’20 kilo olmasın, 3-4 kilo olsun’ diye taleplerde bulunuyor. Çekirdeksiz karpuz bu yıl ilk kez bölgemizde yetiştirilecek. Antalya’dan bir firma alım ve fiyat garantisi verdi. Hedefimiz bölgemizde alternatif tarım ürünlerini geliştirmek, üreticilerimizin daha iyi para kazanıp, daha kaliteli ürünler yetiştirmesini sağlamak. Çal’da başlatılan Tarım Kenti Projesi başarıyla yürütülüyor. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.