CHP Denizli milletvekilleri Hürriyet'e saldırıyı kınadı

CHP Denizli milletvekilleri Hürriyet'e saldırıyı kınadı

CHP Denizli milletvekilleri Kazım Arslan ile Gülizar Biçer Karaca, Hürriyet Gazetesi'nin İstanbul'daki merkez binasına yapılan saldırıları kınadı. Arslan, "Gazete binasına değil, haber alma özgürlüğüne saldırı oluyor. Bu kabul edilemez" derken; Karaca da

A+A-

Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA)

DHA Denizli Bürosu'nu ziyaret eden CHP Denizli milletvekilleri Kazım Arslan ile Gülizar Biçer Karaca, Hürriyet Gazetesi'ne yapılan saldırılar nedeniyle "Geçmiş olsun" dileğinde bulundu. Saldırıyı değerlendiren CHP'li Milletvekili Arslan, "Basın özgürlüğü, özenle kurduğumuz laik Cumhuriyetimizin temel harcı, gerçekleri öğrenme hakkı ve özgürlüğünün olmazsa olmazıdır. Demokratik bir rejimde, doğru haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını kimse engel olamaz. Basın gerçekleri yazıyorsa, halkı bilgilendiriyorsa bunun üzerine basın linç edilemez, gözdağı da verilemez. Gazete binasına saldırmak, bir mala saldırının ötesinde, tüm vatandaşlarımızın en temel hakkı olan haber alma özgürlüğümüze saldırmadır. Bağımsız yayıncılığın engellenmesidir. Havuza çekilme girişimidir. Önce düzmece belgelerle gazetecileri hapse attıranlar, yaşamlarını zindana çevirenler, aylardır maliyeyi medya kuruluşlarının kapısına dayadılar. Devlet kurumlarını usulsüz ve hukuksuz kullanarak iktidar partisinin sopası haline getirenler, bunun hesabını birer birer vereceklerdir" dedi.

 

'BU VEKİL HAKKINDA GEREKLİ İŞLEM YAPILMALI'

 

Basına yapılan saldırıları asla kabul edemeyeceklerini ve şiddetle kınadıklarını söyleyen CHP'li diğer Milletvekili Karaca da, "Hürriyet'e çirkin saldırılar oldu. Sözcü, Cumhuriyet, Bugün, Kanaltürk gibi kuruluşlar da açıkça tehdit altındadır. Bir AKP'li bir vekil eliyle yapılan saldırı, meclis adına utanılacak bir durumdur. Meclis Başkanlığı tarafından bu vekil hakkında gerekli işlem yapılmalı, Meclis'in onuru kurtarılmalıdır. Meclis'in hiçbir döneminde bir vekil tarafından böyle bir kışkırtma olmamıştır. Bu vekilin davranışını şiddetle kınıyoruz. Başta Cumhurbaşkanı ve Başbakan saldırılara sessiz kaldığı sürece, maalesef saldırıların devamı gelebilir. Toplum olarak topyekun bu saldırıların karşısında durmalıyız" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.