Çivril Elma Festivali İptal Edildi

Çivril Elma Festivali İptal Edildi

Çivril Elma Tarım ve Kültür Festivali komisyonu 2016 yılında festivalin yapılıp yapılmaması kararı almak için toplandı.

A+A-

Çivril Belediye başkanı Dr. Gürcan Güven başkanlığında toplanan Festival Komisyonu, yaşanan Darbe girişimi ve ülkenin içinde bulunduğu durum gerekçesi ile yapmama kararı aldı. Toplantı sonrası basın açıklaması yapan komisyon başkanı Dr. Gürcan Güven kararın oy birliği ile alındığını belirterek “komisyon olarak Elma Festivalinin yapılmamasını oy birliği ile karar aldık” dedi.

Festival komisyonunda AK Parti, CHP, MHP ve Çivril’de faaliyet gösteren STK başkanları ve temsilcileri olduğuna dikkat çeken başkan Güven aldığımız karar Çivril’in ortak kararıdır dedi. Elma Festivalinin geçen yıl yaşanan terör olayları şehit hadiseleri nedeniyle yapılmadığını belirterek “geçen yıl festivalimiz yaşadığımız terör olayları ve şehitler dolayısıyla iptal edilmişti. Bu yıl da ülkemizin içinde bulunduğu durum ve darbe girişiminde kaybettiğimiz 240 şehidimiz nedeniyle yapıp yapmama konusunda endişelerimiz vardı. Festival Komisyonu olarak toplanarak bu yıl festivali yapılıp yapılmaması hakkında görüştük. Çivril’de faaliyet gösteren STK ları ile siyasi parti temsilcileri festivalin bu şartlar altına yapılmasının kamu vicdanını rahatsız edeceğini belirterek yapılmaması gerektiğini belirttiler. Yaptığımız görüşmeler sonucunda tüm üyelerin ortak kararı ile bu yıl Elma festivalini yapmama kararı aldık. Bu karar Çivril’in ortak kararıdır” dedi.

ZAFER HAFTAMIZ COŞKUYLA KUTLANACAK

Elma Festivalinin yapılmamasının yanı sıra 30 Ağustos zafer Haftası ve Çivril’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünün değişik etkinliklerle kutlanmasını da karar bağlandığını belirten başkan Dr. Gürcan Güven “komisyonumuz 30 Ağustos Zafer Haftası ve Çivril’in düşman işgalinden kurtuluşunu değişik etkinliklerle kutlama kararı aldı. Bu yıl Çivril Esnaf Odası ve STK’larının destek ve katkılarıyla İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunu ve Zafer haftasını panayır havasında değil zafer haftasına yakışır bir şekilde dolu dolu kutlayacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.