Dahiden Çarpıcı Veriler

Dahiden Çarpıcı Veriler

DEGİAD tarafından konuk edilen Prof.Dr. Özgür DEMİRTAŞ, Anemon Otel Salonu'nu tıklım tıklım dolduran DEGİAD üyelerine ve Denizlili' lere , EKONOMİ-BİLİM-GELECEK konusundaki sunumu ile unutulmaz saatler yaşattı ve dinleyenleri çarpıcı verilerle yüzleştirdi

A+A-

2007 yılında, Tenür (ömrünün sonuna kadar City University of New York'ta çalışma ve üniversiteden çıkarılamama hakkı) ünvanlarını alan ve 2010 yılında Sabancı Üniversitesi'nden İşletme Fakültesi Finans Kürsü Başkanlığı ve Profesörlük teklifi alınca, Türkiye'ye yerleşen Sn.DEMİRTAŞ, 2010 yılında Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Kanada ve İskoçya'da yapılan 1 Milyon profesör için yapılan 10-Milyon'u aşkın öğrenci değerlendirmesi sonucunda, ilk 20 içerisinde gösterilmişti.

Sayın DEMİRTAŞ adeta bir finans-ekonomi sihirbazıymışcasına rakamlarla oynayan, akıcı ve sürükleyici anlatımıyla dinleyenleri büyüleyen bir konuk oldu.

 

Bilim olmadan ekonomide verim elde edilmesinin İMKANSIZ olduğunu, matematiğin şaşmayacağını, Türkiye'nin gerçeklerine göz kapatarak ekonomi politikaları oluşturulamayacağını, Türkiye'nin bilime ve bilim insanlarına verdiği değeri, ülkenin mevcut anlayışı ile 2023 hedefinde dünyada nerede olacağımızı, dinleyenleri adeta sarsarak anlatan Snb.DEMİRTAŞ, sunumun sonunda hayranlıkla dakikalarca alkışlandı.

 

Pozitif bilimin Türkiye'nin fotoğrafını nasıl net olarak ortaya koyduğunu anlatan DEMİRTAŞ, dünyanın iletişim ve bilgi çağında hızla evrildiğini vurgulayarak ülkemiz gençlerini yazılıma ilgi duymaya davet etti.

 

Ülkemizin ihracatının ve ithalatının çok önemli dilimini gerçekleştirdiği AVRUPA BİRLİĞİ üyesi ülkelerine karşı sergilediğimiz siyasi tavır ile, küçük bölümünü gerçekleştirdiği ŞANGAY BEŞLİSİ ülkelerine karşı sergilediğimiz siyasi tutumu değerlendiren konuk, dünyadaki verileri gösteren istatistikleriyle dinleyenleri şaşırttı ve düşündürdü.

 

Aktif sunumu ile dinleyenleri kendine hayran bırakan DEMİRTAŞ, kendisini dinleyenler tarafından onlarca soru yağmuruna tutuldu.İzleyenler kendisine ve DEGİAD a teşekkür ederek aktiviteden ayrıldılar.

Saygılarımızla.

DENİZLİ GENÇ İŞADAMLARI DERNEĞİ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.