Denizli CHP'de Neler Oluyor?

Denizli CHP'de Neler Oluyor?

CHP’de ihraç depremi yaşanmaya devam ediyor.

A+A-

Geçen hafta içerisinde CHP Çivril parti üyesi Sencer Durmuş’un ihracının ardından, Denizli Ekspres gazetesi imtiyaz sahibi ve CHP üyesi Kadriye Sözeri de İl Başkanı Sancar’la ilgili yazdığı köşe yazısından dolayı ‘kınama’ cezası almıştı. Son olarak dün toplanan disiplin kurulu yıllarca partiye hizmet vermiş, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Avukat Bekir Çapar’ı da partiden ihraç etti.

 

‘PARTİMLE OLAN BAĞIMI KİMSE KOPARAMAZ’

Karar sonrası ilk açıklamasını denizliekspres.com’a yapan Bekir Çapar, kararın henüz kendisine tebliğ edilmediğinin altını çizerek, “Bu kararı verenin vebali verenlere aittir. Karara itiraz hakkımı kullanmayacağım. Hiçbirşey yapmayacağım. Bu karar parti genel merkezinin de dikkatini çekecektir. Demokratik laik cumhuriyet bu denli saldırı altındayken böylesine kararlar alınması düşündürücüdür. Benim partimle olan bağımı kimse koparamaz. Bu kararla partimle olan organik bağım koparılmış olsa da, görev bağım devam edecektir. Partimizin kurucu genel başkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürüyen bir er gibi mücadeleme devam edeceğim” dedi.

‘NEREDE ÖZGÜR BASIN?’

Disiplin kuruluna sevk edilen ve kurul tarafından kınama cezası alan parti üyesi ve aynı zamanda denizliekspres.com İmtiyaz Sahibi-Gazeteci Kadriye Sözeri ise, “Alınan kararları doğru bulmuyorum. Laik demokratik cumhuriyete bağlılığı konusunda hiçbir şüphe duyulmayan insanlar partiden ihraç ediliyor. Tüm bunların yanında gazeteci kimliğimle yazmış olduğum İl Başkanı Sayın Teoman Sancar’la alakalı köşe yazım nedeniyle kurula sevk edilip ceza alıyorum. Özgür basını, demokrasiyi  savunan bir görüşe sahip partimizin benle alakalı aldığı bu karar düşündürücüdür.  Yaşananlar partimizin geçmişinde eşine az rastlanan olaylardır. Türkiye’nin gündemi bu denli yoğunken, cumhuriyetin geleceği tehlike altındayken partimizin içinde bunların yaşanması üzücü ve anlamsızdır” dedi.

SANCAR: ‘KARARLARDA ETKİM YOK’

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, alınan kararların kendisinin tasarrufuyla alınmadığını belirterek, “Disiplin kurulumuzun aldığı kararlardır. Benim il başkanı olarak alınan bu kararlarda hiçbir etkim yoktur” dedi.

Disiplin kuruluna sevk edilen bir diğer isim olan CHP Çivril parti üyesi Sencer Durmuş da kurul kararı sonrası geçtiğimiz hafta içersinde partiden ihraç edilmişti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.