Denizli Dahil Çok İlde FETÖ Operasyonu

Denizli Dahil Çok İlde FETÖ Operasyonu

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduğu ve örgütün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock" uygulamasını kullandığı tespit edilen 80 kişinin yakalanması için Denizli dahil 16 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

A+A-

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ soruşturması çerçevesinde terör örgütü ile ilişkisi bulunması nedeniyle kapatılan Üftade eğitim Yayın Anonim Şirketi, Maslak Eğitim Yayın Ajans Tic.Ltd.Şti, Taşköprü Işık Eğitim ve Ticaret Ltd.Şti, İnebolu Kardelen Eğitim Yayın Ticaret Limited Şirketi, Devrekani Altınbaşak Eğitim Yayın Ticaret Ltd. Şti ve Tosya Bahar Eğitim Yayın ve Ticaret AŞ adlı firmaların yöneticileri ve ortakları hakkında "Terör örgütüne üye olmak" suçundan işlem başlatıldı.

 

80 KİŞİ ARANIYOR

Şirketlere bağlı kurumlarda çalışan ve bu kurumlardan maaş alan, prim ödemeleri yapıldığı anlaşılan bin 700 kişi üzerinde 2 aydır devam eden araştırmalar sonucunda, 80 kişinin FETÖ üyesi olduğu ve örgütün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock" programını kullandığı tespit edildi. Bunun üzerine Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Sabah saatlerinde Kırıkkale, Ankara, İstanbul, Samsun, Konya, İzmir, Bursa, Tokat, Trabzon, Manisa, Sakarya, Bitlis, Kayseri, Denizli ve Düzce'de eş zamanlı operasyon başlatıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.