Denizli'de Bir İlk Gerçekleşiyor!

Denizli'de Bir İlk Gerçekleşiyor!

Denizli Otizm Derneği (DOD) yaz okulunda otizmli çocuklar normal gelişim gösteren akranlarıyla birlikte eğitim alıyorlar. Türkiye’de bir ilk olan tersine kaynaştırma otizm yaz okulunda çocuklar eğlenerek öğreniyorlar. 18 Temmuz’da başlayan faaliyetler 26

A+A-

Denizli ve Türkiye'de Bir İlk

Denizli Otizm Derneği yaz okulu otizmli çocuklara ve ailelerine yeni fırsatlar sunuyor. Tersine kaynaştırma eğitimi verilen okulda otizmli çocuklar normal gelişim gösteren akranlarıyla bir arada etkinlikler gerçekleştiriyorlar.  Küçük yaş grubu çocukların geldiği yaz okuluna devam eden minikler yeni şeyleri eğlenerek öğreniyorlar.

 

Otizm Gönüllüleri İşbaşında

Bundan iki yıl önce kurulan Denizli Otizm Derneği, gerçekleştirdiği çocuk ve aile odaklı çalışmalarla dikkat çekiyor. Derneğin temasları sonucu geçen yıl otizm dostu olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl önemli bir adım daha atarak otizmli çocukların ve ailelerin toplumla entegrasyonuna destek vermek için derneğe bir bina tahsis etti. Şimdi bu binadan çocuk sesleri yükseliyor. Derneğin gönüllülerle aileleri bir araya getirmesinden de bir yaz okulu doğdu.

 

Hafta içi Her Gün Eğitim

Büyükşehir Belediyesi’nin derneğe yer tahsis etmesinin otizmli çocuklar ve aileleri için çok önemli olduğunu belirten Denizli Otizm Derneği Yaz Okulu Koordinatörü Burcu Bilik, bu sayede yaz okulu yapacak bir yere kavuştuklarını ifade ediyor.  Bilik, şunları söylüyor: “Hafta içi her gün 13:00-17:00 saatleri arasında otizmli çocuklarımız ve normal gelişim gösteren akranlarına bir arada eğitim veriyoruz. Çocuklarımız küçük yaş grubu olduğu için oyun temelli etkinliklere ağırlık veriyoruz. Her gün gerçekleştirdiğimiz rutin etkinliklerin yanı sıra günlük olarak değişen eğlenceli aktivitelerimiz de oluyor. Amacımız çocuklarımızın mümkün olduğunca bağımsız hareket edebilmesini sağlamak. Okulumuzda bahçe sulama, yemek hazırlanmasına yardım etme, sıra bekleme, birlikte oyun oynama gibi becerileri geliştirmek için de çalışıyoruz. Kavramları oyunla öğretmeyi hedefliyoruz. Yaz okulunda benim dışımda bir öğretmenimiz, bir psikoloğumuz ve her otizmli çocuğa eşlik eden bir yardımcı öğretmenimiz var. Ayrıca her gün ailelerimizden gönüllü bir anne de bize destek veriyor. Otizme gönül verenler olarak yaz bittikten sonra da Denizli’deki otizmli çocuklarımız için yapılacak çok şey olduğuna inanıyoruz. Bu anlamda bütün Denizli halkının desteğine ihtiyacımız var. Eğer destek verirseniz otizmli çocuklarımızı da pek çok şeyi başarabilir. Otizme bir ışık da siz yakın.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.