Denizli'de Okulu Boykot Eden Öğretmenler Yürüdü

Denizli'de Okulu Boykot Eden Öğretmenler Yürüdü

KAMU Emekçileri Sendikası Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim-Sen Denizli Şubesi'ne üye öğretmenler, Birleşik Haziran Hareketi tarafından yapılan çağrıya uyup okulu boykot etti. İş bırakan öğretmenler yürüyüş düzenledi.

A+A-

Bugün öğle saatlerinde Candoğan Parkı önünde toplanan yaklaşık 300 kişi, sloganlar atarak Delikliçınar Meydanı'na yürüdü. Alevi Kültür Dernekleri Federasyonu'nun da destek verdiği eylemde, hükümetin eğitim sistemi eleştirildi. Basın açıklamasını okuyan  Eğitim- Sen Denizli Şube Başkanı Mehmet Dede, "12 Eylül darbeci zihniyetinin günümüzdeki temsilcisi olan AKP iktidarı başta eğitim sistemi olmak üzere toplumsal yaşamın bütün alanlarını kendi siyasal hedefleri doğrultusunda tekçi, baskıcı ve otoriter uygulamalarla tüm topluma dayatmaktadır. Siyasi iktidar eğitimde bilimsel, laik ve demokratik ilke ve değerleri temel almak yerine farklı din, mezhep ve kimlikleri yok sayan ayrımcı, ötekileştirici politikaları hayata geçirmektedir" dedi. 


Zorunlu din dersinin din ve vicdan özgürlüğünü açıkça ihlal ettiğini ileri süren Dede, "Eğitim sistemi ve okulların tamamen siyasi iktidarın denetimine girmesine asla izin vermeyeceğiz. Bugün ülke çapında gerçekleşen okul boykotu ve işi bırakma eylemimiz toplumun vicdanının sesini yansıtmaktadır. Siyasi iktidarı toplumu din, dil, mezhep ve kimlik farklılıkları üzerinden kutuplaştırma politikalarına son vermeye, kamusal, bilimsel, laik ve ana dilde eğitim karşıtı uygulamalarını derhal durdurmaya çağırıyoruz" diye konuştu. 


Basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.