Denizli'de Yakayı Ele Verdiler! 16 Gözaltı

Denizli'de Yakayı Ele Verdiler! 16 Gözaltı

İzmir merkezli olarak, İstanbul ve Denizli'de polis tarafından düzenlenen ve 'Zula' adı verilen sahte para operasyonunda 16 kişi gözaltına alındı.

A+A-

İstanbul'daki bir evi darphaneye çevirdiği ileri sürülen zanlıların burada bastıkları sahte banknotları, İzmir ve Denizli'ye gönderdikleri, çocuklar aracılığıyla da piyasaya sürdükleri öğrenildi. Operasyon kapsamında 262 bin 400 TL'lik sahte banknot ele geçirilirken, adliyeye sevk edilen zanlılardan13'ü tutuklandı.

İzmir Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şubesi Sahtecilik Büro Amirliği ekipleri, piyasaya sahte banknot sürüldüğü yönünde ihbar alınca çalışma başlattı. İzmir, İstanbul ve Denizli'de faaliyet gösteren şebekeyi deşifre eden polis, zanlıların kimliklerini belirledikten sonra eş zamanlı operasyon düzenledi. 'Zula' adı verilen operasyon kapsamında, M.H., M.S.Y., K.A., V.O., D.A., M.Ç., N.A., M.T., U.G., H.D., Y.M., H.G., Ö.Ö.S., Z.K., D.G. ve E.Ö. gözaltına alındı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, toplam 262 bin 400 TL'lik sahte banknot ele geçirildi.

 

Öte yandan zanlıların piyasaya 11 bin 350 TL değerinde sahte banknot sürdüğü de tespit edildi.

 

EVİNDE BASMIŞ

İstanbul'da yaşayan zanlılardan K.A.'nın evini adeta darphaneye çevirdiği, burada bastığı sahte banknotları İzmir ve Denizli'den gelen müşterilerine sattığı belirtildi. Zanlının evinde yapılan aramalarda, 3 yazıcı, sıcak baskı makinesi, kağıt kesme makinesi ve sahte para basımında kullanılan fligran ele geçirildi. Zanlıların, sahte banknotları, işyerlerinin yakınındaki metruk binalarda, evin banyosundaki havalandırma boşluğunda gizledikleri bildirildi. Ayrıca, zanlıların çocuklar aracılığıyla sahte banknotları dikkat çekmeden piyasaya sürdükleri öğrenildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 13 kişi tutuklandı, 2 kişi ise serbest bırakıldı. Yaşı küçük olan bir diğer şüphelinin ise işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.