Denizli Kale'de Büyük Darbe Operasyonu

Denizli Kale'de Büyük Darbe Operasyonu

Yurtlardaki Aramada 6 Kişi Gözaltına Alınırken Birçok Belgenin Yakıldığı Anlaşıldı

A+A-

Denizli'nin Kale İlçesi'nde, Fethullaçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında bir dernek ile kız ve erkek öğrenci yurtlarına polis operasyon düzenledi. Operasyonda 3'ü kadın, 6 kişi gözaltına alınırken, yapılan aramalarda askeri kamuflaj, Fethullah Gülen'e ait kitaplar ele geçirildi. Kız ve erkek öğrenci yurtlarının kazan dairelerinde ise yakılmış kitaplar, belgeler, cep telefonu, kayıt cihazı, bilgisayar ve USB flaş disk bulundu.

 

Kale İlçesi'nde dün gece polis, bir kişinin Fetuhlahçı Terör Örgütü'ne ait olduğu ileri sürülen erkek öğrenci yurdundaki kazan dairesinde Fethullah Gülen'e ait kitap ve belgelerin yakıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Bu yurt ile birlikte, aynı örgüte ait olduğu öne sürülen İlçe Müftülüğü binası altındaki Kale Eğitim ve Kültür Gönüllüleri Dayanışma Derneği ile bu derneğe bağlı bir kız ve 2 erkek öğrenci yurduna eş zamanlı baskın yapıldı.

 

Dernek ve erkek öğrenci yurtlarında yapılan aramalarda Fethullah Gülen'in kitapları ve dergiler ele geçirildi. Cevherpaşa Erkek Öğrenci Yurdu'nun kazan dairesinde yapılan aramada yakılmış 1 adet cep telefonu, USB flaş disk, bilgisayar parçaları ve 1 adet kayıt cihazı bulundu.

 

Hacı Havva Üstek Kız Yurdu'nda ise 1 askeri kamuflaj, 6 bilgisayar, 1 adet kayıt cihazı ele geçirilirken, kazan dairesinde yine yakılmış kitaplar ve belgelerin külleri bulundu.

 

Kale İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği operasyonda yurtların müdürleri ve görevlileri olan İ.K., M.N.Ö. ve A.E. adlı erkek personel ile H.E., M.K., ve A.D. adlı kadınlar gözaltına alındı. Üçü kadın toplam 6 kişi, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından elleri kelepçelenerek mahkemeye çıkarılmak üzere "Devletin Birliğini ve Ülkenin Bütünlüğünü bozma" suçlarından Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.