Denizli kekikten sonra lavantayla da iddialı

Denizli kekikten sonra lavantayla da iddialı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Necdet Demir, Denizli'nin kekiğin ardından lavantanın da başkenti olacağını söyledi.

A+A-

Denizli İl müdürlüğü tarafından "Tıbbi ve Aromatik Bitkileri Geliştirme Projesi" kapsamında 24 çiftçiye 50 bin ücretsiz lavanta fidanı dağıtımı yapıldı. Dağıtımı yapılan fidanların çiftçiler tarafından 45 dekarlık alana dikiminin yapıldığını belirten Demir, il genelinde adaçayı üretimine de çiftçiler tarafından büyük rağbet gösterildiğini söyledi.

Yalova Araştırma Enstitüsü’nde üretilen lavanta fidanlarının Denizli'de projeye katılan çiftçilere ekipler tarafından ücretsiz olarak dağıtıldığını anlatan Demir, "Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü ile il müdürlüğü olarak ortaklaşa başlattığımız "Tıbbi ve Aromatik Bitkileri Geliştirme Projesi" kapsamında Acıpayam, Bozkurt, Buldan, Çal, Çardak, Tavas ve Pamukkale ilçelerinde toplam 24 çiftçimize 50 bin adet lavanta fidanı dağıtımı yaptık. Bu fidanlar çitçilerimiz tarafından 45 dekarlık alana dikilecek.

Çiftçilere çoğaltım materyali olan lavanta fidelerini alan çiftçilerimize görevli ekiplerimiz tarafından yetiştirme tekniği konusunda da eğitim desteği verildi. Dünya kekik üretiminin başkenti olarak bilinen Denizli’de lavanta, adaçayı, çörekotu ve salep gibi diğer ürünleri de ekleyerek, kentimizi tıbbi ve aromatik bitkilerin merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. İl genelinde 2 bin 500 dekar alanda adaçayı, 500 dekar alanda da lavanta üretimi yapılıyor " dedi

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.